Τις επιπλέον ελευθερίες που θα απολαμβάνουν στο εξής οι πλήρως εμβολιασμένοι αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας. Στις 10 συνεδριάζει η Επιτροπή των ειδικών στην οποία μετέχει και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξουν οι ανακοινώσεις. Ο κ. Πλεύρης, μιλώντας στην τηλεόραση του Open το πρωί της Τετάρτης, τόνισε ότι «ο εχθρός δεν είναι ο ανεμβολίαστος αλλά ο κορονοϊός κι έκανε γνωστό ότι δεν θα υπάρξουν νέα πιεστικά μέτρα για τους μη εμβολιασμένους.

«Δεν είναι στην φιλοσοφία μας να παίρνουμε μέτρα τα οποία παραπέμπουν σε προηγούμενο καθεστώς, που δεν είχαμε άλλα μέσα να αντιμετωπίσουμε την πανδημία», πρόσθεσε.

Μεταξύ όσων δρομολογούνται είναι η χωρίς περιορισμούς κυκλοφορία εμβολιασμένων ακόμα και σε «κόκκινες» περιοχές, καθώς και να μη φορούν μάσκες σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, ακόμα και όταν κινούνται στο χώρο. Μουσική και χορός σε κλειστούς χώρους. Κάτι που με τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας έχει λείψει σε πολλούς, εξετάζεται ως νέο προνόμιο για εμβολιασμένους.

Σήμερα εξάλλου θα ληφθούν οι αποφάσεις της επιτροπής των επιδημιολόγων για τις Σέρρες και την Καρδίτσα, όπου αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή περιοριστικά μέτρα.

Αθ. Δημόπουλος: Ο διαχωρισμός δεν είναι κάτι που επιθυμούμε

«Ενα εκατομμύριο συμπολίτες μας δεν έχουν εμβολιαστεί κι αυτό συμβάλλει στη διατήρηση της πανδημίας και βεβαίως θέτει τους ίδιους σε κίνδυνο», είπε στην ΕΡΤ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής ογκολογίας -αιματολογίας, Αθανάσιος Δημόπουλος.

Σχετικά με τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν, είπε ότι είναι και πολιτικές αποφάσεις που συμπεριλαμβάνουν πολλές παραμέτρους, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι «ο διαχωρισμός δεν είναι κάτι που επιθυμούμε γιατί μπετονάρει ανθρώπους που έχουν διαφορετική άποψη, ενώ το ζητούμενο είναι το τείχος ανοσίας».

Ο προβληματισμός για τηνν πρόσβαση στα αμφιθέατρα των Πανεπιστημίων κάμπτεται από τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, σύμφωνα με τον κύριο Δημόπουλο ο οποίος δήλωσε: είμαστε αισιόδοξοι ότι το άνοιγμα των πανεπιστημίων δε θα συμβάλλει στην επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου κάτι που δεν συνέβη και με το άνοιγμα των σχολείων».

ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here