Άρχισαν σήμερα να στέλνονται οι πρώτες αναστολές εργασίας σε υγειονομικό προσωπικό και ιατρούς, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί και εργάζονται σε στρατιωτικά νοσοκομεία, γεγονός που επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του OnAlert, αναφορικά με τον τρόπο εφαρμογής του μέτρου της αναστολής εργασίας για το προσωπικό των υγειονομικών μονάδων της χώρας και την χρονική συγκυρία αυτής.

Και αυτό, διότι μέχρι χθες δεν είχε πραγματοποιηθεί καμία ενέργεια για την αναστολή εργασίας ανεμβολίαστων εργαζομένων υγειονομικών και ιατρών, όμως σήμερα, όπως ανέφερε το GRTimes πριν από λίγη ώρα, φαίνεται πως έγινε η αρχή, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να λαμβάνει τις σχετικές αποφάσεις και πιο συγκεκριμένα για το 424 ΓΣΝΕ.

«Έφυγαν», λοιπόν, από το Γραφείο του ΥΕΘΑ οι πρώτες αποφάσεις για την αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών οι οποίοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς σήμερα επιδόθηκαν οι πρώτες αναστολές σε υγειονομικούς του στρατιωτικού νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης (424 ΓΣΝΕ), ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και σε άλλες υγειονομικές δομές του Στρατού.

Ποια ήταν η αντίδραση
Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε αναστάτωση στη Θεσσαλονίκη, ενώ κάποιοι έσπευσαν κλείσουν σήμερα ραντεβού για να εμβολιαστούν μετά και την τροπολογία του υπουργείου Υγείας σύμφωνα με την οποία αίρεται η αναστολή καθηκόντων (και άρα αποδοχών) με την πραγματοποίηση της πρώτης ή της μοναδικής δόσης υπό την προϋπόθεση ολοκλήρωσης του εμβολιαστικού κύκλου στον προβλεπόμενο χρόνο. Κάποιοι ωστόσο είναι αποφασισμένοι να επιμείνουν στην απόφασή τους μέχρι τέλους και να μην εμβολιαστούν.

Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Σεπτεμβρίου, στο 424 ΓΣΝΕ, ήταν ανεμβολίαστα περίπου 50 άτομα από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και 40 διοικητικοί επί συνόλου 1.500 ατόμων. Στους εμβολιασμούς αλλά και σε άλλα θέματα που απασχολούν τις Ένοπλες Δυνάμεις θα αναφερθούν οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών των Στρατιωτικών μεθαύριο από τη Θεσσαλονίκη, όπου θα βρίσκονται εν όψει της 85ης ΔΕΘ. Φέτος, λόγω των συνθηκών δεν θα πραγματοποιήσουν την καθιερωμένη κινητοποίηση, αλλά θα δώσουν το «παρών» με συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη (9/9) και με επίδοση υπομνήματος το απόγευμα της επομένης (Παρασκευή 10/9) στον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για τη Μακεδονία και τη Θράκη, Σταύρο Καλαφάτη.

Με πληροφορίες από: GRTimes / Φωτογραφία αρχείου Intime News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ