Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις στο Αιγαίο, καθώς και η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, επιχειρώντας να αποκλείσουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί κάποια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ως αφορμή για προβοκάτσια από την Τουρκία.

Οι πρόσφατες δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας τόσο για τα όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, όσο και γενικότερα για τις επόμενες κινήσεις της Άγκυρας στο μεταναστευτικό, έχουν σημάνει συναγερμό στην ελληνική πλευρά.

Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», έχει ήδη δώσει οδηγίες σε όλους τους δημόσιους φορείς να βρίσκονται «προσδεδεμένοι» για την πιθανότητα επανάληψης ενός φαινομένου κυβερνοεπιθέσεων, στο πλαίσιο της υβριδικής απειλής με την οποία είναι αντιμέτωπη η χώρα μας τις τελευταίες μέρες.

Οι Ειδικές Δυνάμεις, το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εντείνουν τις περιπολίες τους στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου (Μεγίστη, Στρογγύλη, Ρω), σε περιοχές κοντά σε Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι, αλλά και ευρύτερα.

Οι ελληνικές Αρχές φοβούνται ότι κάποια επιχείρηση διάσωσης στο Αιγαίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από την τουρκική πλευρά και να καταλήξει σε αποβίβαση προσφύγων ή μεταναστών σε κάποιο ακατοίκητο νησί.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες η τουρκική ακτοφυλακή προώθησε λέμβο με πρόσφυγες στη Στρογγύλη, ωστόσο η παρουσία λέμβων Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς στην περιοχή, που συνόδευσαν το πλεούμενο ως το Καστελόριζο, οδήγησε στην δι’ ασυρμάτου παρενόχληση τους.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης έχει ζητήσει από όλους τους συναδέλφους του στο υπουργικό συμβούλιο να είναι σε καθεστώς παρατεταμένης επιφυλακής, προκειμένου να αντιμετωπίσουν απόπειρες συντονισμένων κυβερνοεπιθέσεων.
«Πολιορκία» στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Η χώρα μας εδώ και επτά ημέρες δέχεται μεγάλες πιέσεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ενδεικτικά, στον Έβρο από πρωί του Σαββάτου (29/02) έως το απόγευμα της Τετάρτης (04/03) έχει αποτραπεί η είσοδος στη χώρα σε 34.778 πρόσφυγες και μετανάστες και έχουν γίνει 244 συλλήψεις.

hellas-now.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here