Η νέα τουρκική πρόκληση σημειώθηκε σήμερα Παρασκευή το πρωί στις 10.12. αφού ένα τουρκικό UAV πέταξε πάνω από τη ν. Κανδελιούσσα στα 19.000 πόδια.

Η πρόκληση καταγράφεται αμέσως μετά από την επίσκεψη Μητσοτάκη σε Κω, Ψέριμο και Αστυπάλαια.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα σήμερα, το ίδιο μη επανδρωμένο αεροσκάφος είχε πραγματοποιήσει υπερπτήση πάνω από την Κανδελιούσσα στις 10:12, επίσης στα 19.000 πόδια.

Το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Τα Δωδεκάνησα είναι μια ανοιχτή πληγή<br>Να σημειωθεί ότι λίγα 24ωρα πριν,&nbsp;οι τούρκοι χαρακτήρισαν ως «ανοιχτή πληγή» τα Δωδεκάνησα αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία.

Η διεθνής κοινότητα πάντως έστειλε σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα καταδικάζοντας τις προκλήσεις και ξεκαθαρίζοντας σε όλους τους τόνους, ότι η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά δεν αμφισβητείται.

Οι σύμμαχοι της Ελλάδας πληθαίνουν και η απομόνωση της Τουρκίας μεγαλώνει, με την Κομισιόν να είναι η τελευταία που παίρνει θέση για την τουρκική παραβατικότητα και τις ανεκδιήγητες διεκδικήσεις των γειτόνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ