Το σχέδιο εμβολιασμού των εφήβων 15 -17 ετών, που θα λάβουν εμβόλιο mRNA, εξηγεί στην ΕΡΤ ο Θεοκλής Ζαούτης, καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια.

“Τώρα έχουμε δεδομένα που υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων σε αυτή την ηλικιακή ομάδα” δήλωσε στην εκπομπή “Από τις Έξι” ο Θεοκλής Ζαούτης.

“Τα παιδιά δεν είναι στην ομάδα που συζητιέται για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Προτεραιότητα έχουν οι υγειονομικοί” τόνισε ο κ. Ζαούτης και πρόσθεσε ότι “θα συζητηθεί ο εμβολιασμός και στις μικρότερες ηλικίες μέχρι 12 ετών, αναφέροντας ότι το φθινόπωρο θα έχουμε τα αποτελέσματα από τις μελέτες για τα εμβόλια και σε μικρότερες ηλικίες, από 6 μηνών μέχρι και 12 ετών.

Περιγράφοντας τον τρόπο που δρα ο κορονοϊός και ιδίως οι μεταλλάξεις του ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παιδιατρικής ανέφερε ότι “Ο ιός ακολουθεί την πορεία με την μικρότερη αντίσταση. Έχει βρει την ηλικιακή ομάδα που δεν έχει ανοσία από τον εμβολιασμό και εκεί έχει χτυπήσει”. Ενώ, όπως επισήμανε, ο κορονοϊός “θα βρει τους απροστάτευτους σε χώρους με μεγάλο συνωστισμό και θα τους μολύνει. Μεταξύ αυτών είναι και οι κατασκηνώσεις”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “όσο αφήνουμε μεγάλα κενά στο τείχο ανοσίας θα συνεχίσει η μετάδοση του ιου. Είναι σημαντικό να εμβολιαστούν οι έφηβοι” γιατί ο ιός δεν έχει εξαφανισθεί.

www.ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ