Η βία με την οποία η αστυνομία αντιμετωπίζει τους πολίτες στις διαδηλώσεις που γίνονται στις ΗΠΑ για τον Τζορτζ Φλόιντ έφερε και πάλι στο προσκήνιο ένα ερώτημα: τι κάνουμε με το κινητό μας τηλέφωνο, ώστε να είναι ασφαλες στην περίπτωση που μας μαζέψει η αστυνομία.

Τα παρακάτω tips δεν αφορούν μόνο το ενδεχόμενο προσαγωγής μας, αλλά είναι και μια καλή μέθοδος για να προστατεύουμε τα προσωπικά μας δεδομένα για την περίπτωση που η συσκευή μας κλαπεί ή την χάσουμε. Έτσι, αν δεν μπορούμε να αφήσουμε το κινητό μας στο σπίτι, ιδού τι πρέπει να κάνουμε.

1. Ασφαλίζουμε το κινητό με κωδικό: ναι, ξέρουμε, το ξεκλείδωμα με δακτυλικό αποτύπωμα ή με σάρωση προσώπου είναι εύκολο και γρήγορο, ωστόσο, ένας κωδικός με αριθμούς και γράμματα είναι πολύ πιο ασφαλής μέθοδος, ιδίως αν σας πιάσει η αστυνομία.

2. Απενεργοποιήστε τα μηνύματα της οθόνης: να θυμάστε πάντα ότι αυτό που βλέπετε εσείς μπορούν να το δουν κι άλλοι, που ίσως να μην θέλετε.

3. Κρυπτογραφήστε τη συσκευή: σε όλα τα κινητά υπάρχει η δυνατότητα, συνήθως στις ρυθμίσεις ασφαλείας, οπότε ενεργοποιήστε την.

4. Ενεργοποιήστε την λειτουργία πτήσης: κατ’ αυτό τον τρόπο, διακόπτεται η σύνδεση με το δίκτυο της τηλεφωνίας οπότε γίνεται αδύνατος και ο εντοπισμός σας μέσω κεραιών.

5. Κλειδώστε τις εφαρμογές: μπορείτε να βάλετε ΡΙΝ σε εφαρμογές, οπότε δεν ξεκλειδώνουν μαζί με το τηλέφωνο.

6. Χρησιμοποιήστε ασφαλείς εφαρμογές: αυτές είναι εφαρμογές μηνυμάτων που εγγυώνται συνολική κρυπτογράφηση.

7. Χρησιμοποιήστε VPN: τα δίκτυα VPN καλύπτουν την ταυτότητά σας στο διαδίκτυο.

8. Κλειδώστε τα social media σας: βάλτε ΡΙΝ και ακόμα καλύτερα χρησιμοποιήστε άλλο e-mail από το ευρείας χρήσεως σας.

9. Προσοχή με φωτογραφίες-βίντεο: αν τραβάτε πρόσωπα, το βίντεο ή η φωτογραφία σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στοιχείο.

10. Αν συλληφθείτε: μην ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας και αλλάξτε το συντομότερο δυνατόν όλους τους κωδικούς σας.

Πληροφορίες: Verge

Has video: 

topontiki.gr/
Author: jimchrys

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here