Στην Τουρκία παραμένει ο 41χρονος αστυνομικός που συνελήφθη από Τούρκους μαζί με τη σύντροφό του καθώς οι τουρκικές αρχές που αποφάσισαν ότι το ζευγάρι δεν θα κρατηθεί λένε ότι χρειάζονται ακόμα 48 ώρες προκειμένου να ελέγξουν τα κινητά τηλέφωνα των δύο Ελλήνων.

Όπως μετέδωσε το MEGA ο Έλληνας αστυνομικός Μ.Β. στην ανάκριση από τις τουρκικές αρχές, δήλωσε ότι μπήκαν στην Τουρκία από τη Συνοριακή Πύλη İpsala και ισχυρίστηκε ότι μετέβησαν στο κέντρο της Αδριανούπολης, όπου και έκαναν τα ψώνια τους.

Εξηγώντας πώς βρέθηκαν στην απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη, ο Έλληνας αστυνομικός το απέδωσε σε λάθος στο σύστημα πλοήγησης. Όπως είπε, είχε δύο εναλλακτικές επιλογές, διαλέγοντας τελικώς την πιο σύντομη διαδρομή με αποτέλεσμα να τους σταματήσει η χωροφυλακή και να τους συλλάβει.

Η Haber Turk αναφέρει πως «μετά από τις ανακρίσεις, και τα δύο πρόσωπα, που οδηγήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου, αφέθηκαν ελεύθερα».

Η ανακοίνωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

«Είχαμε έρθει να ψωνίσουμε, δεν είχαμε άλλο σκοπό» φέρεται να είπε ο 41χρονος αστυνομικός.

Ο συναγερμός στις ελληνικές αρχές είχε σημάνει από το βράδυ της Κυριακής όταν ενημερώθηκαν ότι ένας Έλληνας αστυνομικός και η σύντροφός του συνελήφθησαν σε τουρκικό έδαφος. Η σύλληψη αποκαλύφθηκε όταν το ζευγάρι δεν επέστρεψε στην Ελλάδα με αποτέλεσμα τόσο η υπηρεσία του πρώτου όσο και η οικογένεια της δεύτερης να τους αναζητήσουν.

Τελικά, το ζευγάρι αφέθηκε προσωρινά ελεύθερο από τις τουρκικές αρχές. Οι δυο τους, ωστόσο, δεν θα φύγουν από την Αδριανούπολη όπου θα ελεγχθούν τα κινητά τους και στη συνέχεια θα κριθεί το αν θα τους επιτραπεί η επιστροφή στην Ελλάδα.

 

Η ανακοίνωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
«Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ελεύθεροι αφέθησαν με περιοριστικούς όρους από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της Αδριανούπολης ο αστυνομικός και η κοπέλα του. Μοναδικός όρος που τέθηκε ήταν να παραμείνουν για 48ωρες στην Τουρκία προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψη του Έλληνα Αστυνομικού – που ήταν εκτός υπηρεσίας – ενημερώθηκαν ο Πρωθυπουργός, η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το ΥΠΕΞ. Υπήρξε συντονισμένη δράση από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Στην περιοχή μετέβη με εντολή του Υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, προκειμένου να συντονιστούν καλύτερα οι ενέργειες από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, υπήρξε διαρκής συνεργασία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών και την ελληνική προξενική Αρχή στην Αδριανούπολη».

Το χρονικό της υπόθεσης
Το ζευγάρι είχε περάσει τα σύνορα από τους Κήπους, για να κάνει τουρισμό και ψώνια στην Αδριανούπολη. Το γεγονός ότι ο αστυνομικός δεν πήγε τη Δευτέρα (6/12) στην υπηρεσία του, ενώ και η σύντροφός του δεν είχε δώσει σημεία ζωής στην οικογένειά της, προκάλεσε την ανησυχία και την αναζήτησή τους από οικεία πρόσωπα.

Στην πορεία αποκαλύφθηκε πως συνελήφθησαν στην Τουρκία, με την κατηγορία ότι βρέθηκαν παράνομα σε τουρκικό έδαφος.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγα τα τουρκικά ΜΜΕ που «σήκωσαν» αρκετά το θέμα κι έκαναν «θόρυβο» χρησιμοποιώντας τίτλους όπως «Η Ελληνική Αστυνομία μπήκε σε στρατιωτική ζώνη σαν… τουρίστας», υπονοώντας πως υπάρχει κάτι περισσότερο (πιθανά σενάρια κατασκοπείας) από το λάθος στις οδηγίες του GPS που επικαλέστηκε ο Έλληνας αστυνομικός για το πως βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή.

Η Α.Τ. και ο Μ.Β. που συνελήφθησαν στην Τουρκία.Facebook
Όπως ανέφεραν τα τουρκικά ΜΜΕ, το ζευγάρι συνελήφθη σε απαγορευμένη ζώνη κοντά στο χωριό Δοϋράν, και στη συνέχεια οδηγήθηκε στη Διοίκηση Χωροφυλακής της Περιφέρειας Κεσάν. Εκεί πέρασαν από τη διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ τα κινητά τους τηλέφωνα κατασχέθηκαν και ελέγχονται για στοιχεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here