ΑρχικήΕλλάδαΘρίλερ με τον ξαφνικό θάνατο του 3χρονου κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη: «Δεν βρήκαμε...

Θρίλερ με τον ξαφνικό θάνατο του 3χρονου κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη: «Δεν βρήκαμε ακόμα σαφή αιτία θανάτου» λέει η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας

Δημοσιεύθηκε:

Τα εργαστηριακά αποτελέσματα αναμένεται να ρίξουν «φως» στα αίτια θανάτου της 3χρονης που κατέληξε στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης το μεσημέρι της Κυριακής, με την οικογένεια του παιδιού να έχει καταθέσει ήδη μήνυση προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανότητα ιατρικού λάθους.

Όπως ανέφερε η Τεχνική Σύμβουλος που όρισε η οικογένεια, ιατροδικαστής, Κατερίνα Αποστολίδου, το τρίχρονο κοριτσάκι νοσηλευόταν επί δέκα ημέρες στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, δεν ολοκληρώθηκε η διερεύνηση και δεν κατέληξαν σε διάγνωση οι γιατροί και «στην νεκροτομή που έγινε σήμερα, δυστυχώς, δεν βρήκαμε ακόμα σαφή αιτία θανάτου».

«Προς το παρόν έχει βρεθεί μόνο ένα εγκεφαλικό και πνευμονικο οίδημα, τα οποία ήταν αναμενόμενα ευρήματα γιατί δημιουργήθηκε πολυοργανική ανεπάρκεια στο παιδί και περιμένουμε μήπως μας διαφωτίσουν τα εργαστηριακά αποτελέσματα», συμπλήρωσε η κυρία Αποστολίδου.

Σύμφωνα με το ιστορικό που έλαβε από τους γονείς η έμπειρη ιατροδικαστής, από τους γιατρούς του νοσοκομείου Παπαγεωργίου είχε εξεταστεί τόσο η πιθανότητα της νόσου «Kawasaki» όσο και η πιθανότητα του long covid, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε η διάγνωση. Σημειώνεται ότι η κα. Αποστολίδου δεν έχει λάβει ακόμα στα χέρια της τον ιατρικό φάκελο του παιδιού προκειμένου να έχει εικόνα της διερεύνησης και τις εξετάσεις που έκαναν οι γιατροί.

Την ίδια ώρα ιατροδικαστές της Θεσσαλονίκης δηλώνουν πως  «δεν έχουμε κανένα μακροσκοπικό εύρημα. Βασιζόμαστε στην ιστολογική εξέταση προκειμένου να βρούμε την αιτία θανάτου». Ακόμη οι ίδιες πηγές πρόσθεταν πως η ανακοπή δεν είναι αιτία θανάτου αλλά ένας μηχανισμός που οδηγεί στον θάνατο.

protothema.gr

Τελευταία νέα

Πυρκαγιά ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας

Πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας που...

Χωρίς προβλήματα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους μαθητές των ΕΠΑΛ στην Ήπειρο

Με αποχή που έφτασε στο 20,67% ξεκίνησαν – χωρίς προβλήματα – οι πανελλαδικές εξετάσεις...

Επιχείρηση μεταφοράς Γερμανού τουρίστα που τραυματίστηκε στο πόδι στο Ζαγόρι

Γερμανός τουρίστας τραυματίστηκε στο πόδι στο Βραδέτο Ζαγορίου σε περιπατητική διαδρομή στην περιοχή και...

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι...

Περισσότερα