«Ράγισαν» καρδιές το μεσημέρι της Τρίτης στην κηδεία του 17χρονου Ματθαίου που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο με μηχανάκι στο Πολύδροσο Γαζίου στο Ηράκλειο. Εκτός από τον 17χρονο σκοτώθηκε και ο 21χρονος φίλος του Έρντι.

Την ίδια ώρα συγκλονίζει ο πατέρας του ο οποίος μίλησε  στο Mega. «Τι να του πεις; Δηλαδή του παιδιού, τι να του πεις; Φεύγει από το σπίτι σου, θα το ακολουθείς από πίσω να του πεις “μη πηγαίνεις πάνω στο μηχανάκι;”. Εγώ στο παιδί μου του έλεγα “ξέρεις κάτι; Πάντα κράνος και δεν θα μπαίνεις σε ξένα μηχανάκια. Αν κι εφόσον το μηχανάκι μας, θα το φέρνεις 10 η ώρα στο σπίτι”. Όταν το έπαιρνε. Αλλά από εκεί και μετά; Πάρε έναν λαγό και βάλ’ τον σ’ ένα κλουβί. Σε 10 λεπτά έχει σκοτωθεί. Γίνεται;» σημείωσε.

Μάλιστα το Mega παρουσίασε και ένα βίντεο από το σημείο όπου σημειώθηκε το δυστύχημα. Πρόκειται για μία περιοχή όπου οι κόντρες είναι συχνό φαινόμενο.
Την ίδια ώρα φίλοι και συμμαθητές των δύο παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο βρέθηκαν στο σημείο του δυστυχήματος. Χθες βράδυ βρέθηκαν εκεί όπου άναψαν κεράκια και άφησαν λίγα λουλούδια.

Η νεκρώσιμος ακολουθία του 17χρονου έγινε το πρωί στον τόπο καταγωγής του, τον Προφήτη Ηλία, ενώ η σορός του 21χρονου Ερντι μεταφέρεται στην Αλβανία.

«Τ’ ακούω συνεχώς και φωνάζουν και τα παιδιά. Φωνάζουν “θέλουμε κάτι. Δεν θέλετε να τρέχουμε στους δρόμους; Φτιάξ’ τε μας κάτι”. Του δώσανε κάπου να πάει; Να πάνε να ανοίξουνε λοιπόν, τη μουσική τους, ν’ ανοίξουν το γκάζι γιατί θέλουν να ακούσουν το μηχανάκι, κάτι να μπορούν τα παιδιά να εκτονώνονται. Γιατί κι αυτά έχουν ένα χόμπι. Να μπορούν να πάνε να εκτονώσουν το άμυαλο κεφάλι τους», είπε ακόμη ο πατέρας του άτυχου 17χρονου.

Σημειώνεται πως ο 17χρονος Ματθαίος, είχε πάρει το όνομα του θείου του, που κι εκείνος είχε χάσει τη ζωή του σε τροχαίο, ενώ και η οικογένεια του Έρντι βιώνει δεύτερη απώλεια, καθώς πριν λίγα χρόνια είχε φύγει από τη ζωή και ο πατέρας του. Τώρα, δίπλα του, θα ταφεί κι εκείνος.

«Το δίπλωμα δεν είναι το πρόβλημα. Πήρα το δίπλωμα. Και που πήρα το δίπλωμα; Θα μου σώσει τη ζωή; Αφού λοιπόν, δεν υπάρχει παιδεία στο να μάθει τα παιδιά να οδηγούν όπως πρέπει να οδηγούν, τι θα κάνει το δίπλωμα; Το πρόβλημα είναι τι υπάρχει μέσα στο κεφάλι. Η αστυνομία νωρίτερα είχε πιάσει το… προηγούμενο τον έπιασε για δίπλωμα και τι έγινε; Το άλλο θύμα… Αν τα παιδιά τα βάζαμε στην διαδικασία να οδηγούν από πιο μικρά όμορφα κι ωραία, δεν θα υπήρχαν αυτά τα θέματα», είπε ακόμη  ο πατέρας του 17χρονου.

Το σχολείο που φοιτούσε ο 17χρονος κι είχε αποφοιτήσει ο 21ος ετών φίλος του, σήμερα, παρέμεινε κλειστό. Όλοι ήταν στην κηδεία του Ματθαίου. Όλοι τους θρηνούν τον ξαφνικό χαμό των φίλων τους. Δύο ακόμα μαθητές του σχολείου που έχει θρηνήσει τόσα θύματα στην άσφαλτο. Με την ελιά, στη μέση της αυλής, αφιερωμένη σ’ εκείνους που χάθηκαν πάνω σε δύο ρόδες.

Ο θάνατος των δύο φίλων ήρθε να συγκλονίσει για μία ακόμα φορά τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι, εδώ και καιρό, ζητούσαν, όπως υποστηρίζουν, παρεμβάσεις στο σημείο όπου χάθηκαν οι δύο νέοι, ώστε να πάψει επιτέλους, αυτός ο ατελείωτος φόρος αίματος στην άσφαλτο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here