Ολοκληρώθηκε η νεκροψία στην σορό της γυναίκας που βρέθηκε την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου, τσιμεντωμένη, στην αυλή της οικίας που διέμενε η Μόνικα Γκιους 42 χρόνων από την Ρουμανία, μαζί με τον ομοεθνή της σύντροφο.
Share

Ο ιατροδικαστής του Νοσοκομείου Καλαμάτας κατά την αυτοψία στον χώρο παρατήρησε ότι ο σκελετός της άτυχης γυναίκας ήταν θαμμένος μόλις σε πενήντα εκατοστά βάθος.

Η σορός της βρέθηκε σε εμβρυακή στάση και από πάνω ήταν σκεπασμένη με τσιμέντο. Υπολείμματα ρούχων δεν βρέθηκαν, παρά μόνο ελάχιστοι ιστοί στα οστά. Ο χρόνος θανάτου σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα συμπίπτει με την εποχή εξαφάνισης της Μόνικας, δηλαδή τον περασμένο Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του ιατροδικαστή, ο σκελετός ανήκει σε γυναίκα ύψους περίπου 1,60 μ. και δε φέρει καμία εμφανή κάκωση στα οστά. Κατόπιν αυτών των ευρημάτων δεν μπορεί ούτε να επιβεβαιωθεί ούτε όμως και να εξαιρεθεί η εγκληματική ενέργεια, σε ότι αφορά το αίτιο θανάτου.

Προκειμένου να γίνει η επίσημη ταυτοποίηση της σορού, θα ληφθεί γενετικό υλικό από ένα από τα παιδιά της άτυχης 42χρονης, το οποίο και θα αποσταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια στην Αθήνα.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, τα έως τώρα συνοδά στοιχεία της υπόθεσης, επαρκούν ώστε να μπορέσει να στοιχειοθετηθεί κατηγορία για ανθρωποκτονία σε βάρος του βασικού υπόπτου.

Στην υπόθεση αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις, ενώ είναι ζήτημα ημερών η έκδοση αιτήματος δικαστικής συνδρομής, προκειμένου ο φερόμενος ως δράστης να συλληφθεί στη Ρουμανία και να εκδοθεί στην Ελλάδα.

Ο Ρουμάνος σύντροφός της είχε διαφύγει την ίδια περίοδο με την εξαφάνισή της, στο χωριό του στην Ρουμανία, τα ίχνη του έχουν εντοπιστεί από τις Αρχές και αναμένεται να εκδοθεί διεθνές ένταλμα για την σύλληψή του.

Στο συγκεκριμένο σπίτι που βρέθηκε θαμμένος και τσιμεντωμένος ο σκελετός της γυναίκας, η Μόνικα διέμενε μαζί με τον ομοεθνή της σύντροφο ο οποίος την κακοποιούσε συχνά. Πριν χαθούν τα ίχνη της μάλιστα είχε χρειαστεί να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο της περιοχής, ύστερα από κακοποίηση που υπέστη από τον σύντροφό της ενώ πολύ συχνά κατέληγε στο νοσοκομείο, πάντα για τον ίδιο λόγο και από το ίδιο πρόσωπο.

Η άτυχη γυναίκα με την εξαφάνισή της οποίας ασχολήθηκε το «Φως στο Τούνελ», ήταν μητέρα τριών παιδιών. Η εξαφάνισή της έγινε αντιληπτή από τα συγγενικά της πρόσωπα τέσσερις μήνες αργότερα και έκτοτε την αναζητούσαν.

Αφορμή για την νέα έρευνα στην οικία που διέμενε το ζευγάρι, στάθηκε και το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες του σπιτιού που ζουν στην Αθήνα, κατέβηκαν στην περιοχή για διακοπές και καθώς ήθελαν να ελέγξουν κάποια πράγματα στην οικία, κάλεσαν και αστυνομικό από τοπικό Τμήμα.

Εκεί αντιλήφθηκαν ότι υπήρχε ένα σημείο στην αυλή που το τσιμέντο έμοιαζε πιο πρόσφατο, τους ρώτησε ο αστυνομικός αν είχαν γνώση γι’ αυτό και όταν πήρε αρνητική απάντηση, ερεύνησαν οι αστυνομικοί αν ο ύποπτος είχε αγοράσει εκείνη την περίοδο τσιμέντο από καταστήματα της περιοχής. Βρήκαν σχετικές αποδείξεις και αποφάσισαν να σκάψουν. Κάλεσαν συνεργείο και σκάβοντας σύντομα ήρθαν αντιμέτωποι με την μακάβρια ανακάλυψη.

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση ΕΔΩ

anikolouli.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here