Την πληροφορία αυτή έδωσαν στο «Τούνελ» πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ανέφεραν πως ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες να επανεξεταστεί η υπόθεση του Αλέξανδρου Σαρτζή, εφόσον υπάρχουν στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν στο δράστη της δολοφονίας του.

Τη νέα έρευνα ζητούσε η οικογένεια του άτυχου στρατιώτη εδώ και χρόνια, αφού υπάρχουν στοιχεία και ευρήματα από τότε, που δεν έχουν ελεγχθεί από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

Η αδελφή του θύματος Μαρία Σαρτζή, σε ζωντανή σύνδεση με την εκπομπή εξέφρασε την επιθυμία της οικογένειας να ασχοληθούν με την υπόθεση το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, αλλά και τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

Ο Αλέξανδρος – Αθανάσιος Σαρτζής 28 χρόνων, τελειόφοιτος  μηχανολόγος – μηχανικός βρέθηκε νεκρός στην σκοπιά του το μεσημέρι της 9ης Αυγούστου 2015, στον Τρίτο Λόχο Μηχανικού, στο στρατόπεδο «Μυλωνάς», στο Βάλτο Ορεστιάδας.

Στην αρχή όλοι μίλησαν για αυτοκτονία. Ο τεχνικός σύμβουλος που όρισε η οικογένεια Γιώργος Ραυτογιάννης, με αναπαράσταση απέδειξε πως κάποιος προσπάθησε να του αποσπάσει το όπλο και πάνω στη διεκδίκηση, έγινε ότι έγινε.

Τρία περίπου χρόνια μετά η στρατιωτική Δικαιοσύνη χαρακτήρισε δολοφονία το θάνατό του και άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά παντός υπευθύνου στρατιωτικού του Στρατού Ξηράς.

«Τον είδα λίγα λεπτά πριν…»

Ένας φαντάρος, μάρτυρας στη μονάδα, μίλησε στο «Τούνελ» για το τι προηγήθηκε.

«Δεν ήμασταν δύο άτομα στα μαγειρεία, αλλά τέσσερα. Εκείνη την ώρα όπως καθόμασταν, ακούσαμε ένα μπαμ. Εμείς είχαμε εκεί ένα προβληματικό καπάκι το οποίο έπεφτε και μας έδωσε αρχικά την εντύπωση ότι έπεσε αυτό. Όταν βγήκαμε έξω, είδα τον αρχιφύλακα πύλης, που έλεγε “γιατί ρε παιδί μου; Γιατί;”… Είδα το παιδί από τα γόνατα και κάτω όπως φαινόταν δηλαδή πίσω από το άρμα. Γυρίσαμε πίσω στα μαγειρεία, έριξα νερό στο πρόσωπό μου και ο συνάδελφός μου είχε ασπρίσει, έτρεμε και προσπαθούσα να τον ηρεμήσω. Σοκαριστήκαμε πολύ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο στρατιώτης.

«Κατά τις δύο το μεσημέρι βγήκα να πάω στο ΚΨΜ να ψωνίσω κάτι. Είδα τον Αλέξανδρο εκεί που έγινε το συμβάν, δίπλα από μία στοίβα με τσιμεντένιες πλάκες. Ήταν μέσα στο ΤΟΛ με τα χέρια στις τσέπες και πήγαινε πάνω-κάτω. Όχι κάτι ύποπτο, στην σκοπιά του δηλαδή. Το όπλο του το είχε δεμένο με τον αορτήρα του, στον ώμο, δεν το κράταγε στα χέρια του. Δεν τον ήξερα καλά, αλλά σίγουρα ήταν καλό παιδί. Εγώ θυμάμαι ένα παιδί συνεσταλμένο και ήρεμο», πρόσθεσε.

«Πρόσβαλαν τη μνήμη του μιλώντας για αυτοκτονία…»

Ένας πολύ καλός φίλος και συνάδελφος του άτυχου Άλεξ, μιλώντας στο «Τούνελ», τον περιέγραψε ως ένα ευχάριστο άτομο. Ένα παιδί που δεν είχε εχθρούς, παρά μόνο φίλους.

«Ο Αλέξανδρος δεν αυτοκτόνησε! Αυτό το ξέρουμε από τον πρώτο καιρό. Εκείνος είχε όνειρα, σχεδίαζε ταξίδια και πως θα προχωρήσει στη ζωή του. Μου φάνηκε λάθος να προσπαθούν να προσβάλλουν τη μνήμη του Αλέξανδρου με αυτόν τον τρόπο… Δεν είχε ξεκινήσει καν η προανακριτική έρευνα και το βάφτισαν ως αυτοκτονία. Χάρη στην επιμονή της οικογένειάς του αποδείχθηκε τελικά η ανθρωποκτονία», είπε χαρακτηριστικά.

 

Δείτε λεπτομέρειες για την υπόθεση εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here