Οι πρώτες εικόνες από το υποθαλάσσιο σπήλαιο στην Κάρπαθο, στο οποίο παγιδεύτηκαν οι δύο δύτες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Το βίντεο ντοκουμέντο τράβηξε ένας από τους τρεις αυτοδύτες που συμμετείχαν την επιχείρηση εντοπισμού των δύο δυτών και δείχνει τους δείχνει να αναζητούν πέρασμα σε βάθος 45 μέτρων μέσα σε υποθαλάσσια φαράγγια και σπηλαιώματα με φακούς καθώς σ’ αυτό το βάθος δεν περνά το φως.

«Εμείς ερευνήσαμε το χώρο πρώτοι, βρήκαμε την πόρτα, πρόκειται για ένα φαράγγι με σπηλαιώσεις και δωμάτια δαιδαλώδη», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Παραγυιός, αυτοδύτης στην Κάρπαθο.

«Δεν υπάρχει τρόπος να γυρίσεις πίσω αν αποπροσανατολιστείς. Ο διασωθείς έχει άποψη του χώρου γιατί μένει στην περιοχή γιατί μένει πολλά χρόνια στην Κάρπαθο. Το ίδιο και οι άλλος Τσέχος. Ο Ιρανός ήταν η πρώτη φορά που βουτούσε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Την Κυριακή στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του λιμενικού ανέσυραν τη σορό του 30χρονου Ιρανού εκπαιδευτή καταδύσεων, ενώ χθες ανασύρθηκε και η σορός του 65χρονου Τσέχου. Υπενθυμίζεται ότι ο τρίτος δύτης που είχε κατέβει με τους δύο που έχασαν τη ζωή τους, επίσης Τσέχος, γλίτωσε την τελευταία στιγμή όταν άλλαξε θέση με τον Ιρανό στην είσοδο του σπηλαίου.

Newpost GR

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × two =