«Στοπ» σε 33 κιλά κοκαΐνη (!) έβαλαν οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε Αττικής, οι οποίοι, σε συνεργασία με το Γ’ Τελωνείο Πειραιά, πραγματοποίησαν επιχείρηση στο λιμάνι του Πειραιά.

Όλα ξεκίνησαν έπειτα από πληροφορίες που έφθασαν στα γραφεία της Δίωξης και έκαναν λόγο για επικείμενη μεταφορά σημαντικής ποσότητας κοκαΐνης δια της θαλάσσιας οδού μέσω εμπορευματοκιβωτίων.

Έτσι, σε συνεργασία με το γραφείο της Υπηρεσίας Ερευνών Εσωτερικής Ασφάλειας (HSI-Homeland Security Investigations) της πρεσβείας των Η.Π.Α στην Αθήνα, εντοπίστηκε τα εμπορευματοκιβώτια και δεσμεύτηκαν προς έλεγχο.

4556858

Από τον διενεργηθέντα έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με υπαλλήλους του Γ’ Τελωνείου Πειραιά, σε ένα εμπορευματοκιβώτιο το οποίο μετέφερε ως νόμιμο φορτίο μπανάνες προερχόμενο από Εκουαδόρ με τελικό προορισμό την Τουρκία εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 28 συσκευασίες περιέχουσες κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 33 κιλών και 885 γραμμαρίων.

Το εμπορευματοκιβώτιο είχε αναχωρήσει την 10-01-2021 από τον λιμένα του Γκουαγιακίλ στο Εκουαδόρ και είχε αφιχθεί την 02-02-2021 στον λιμένα του Πειραιά.

Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε Αττικής διενεργείται προανάκριση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here