Με αφορμή τον σάκο που προκάλεσαν οι καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου, η Αλίκη Αλεξανδράκη παραχώρησε συνέντευξη στο 7 μέρες TV και αποκάλυψε αν η ίδια έχει δεχθεί οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση.

Πενήντα χρόνια στο θέατρο. Ποια είναι η μεγαλύτερη χαρά και ποια αντίστοιχα η μεγαλύτερη λύπη που σας πρόσφερε;

Η μεγαλύτερη μου χαρά είναι πως στη διάρκεια αυτών των πενήντα χρόνων ήταν πολύ σπάνιες οι φορές που έμεινα εκτός σκηνής. Αυτό το θεωρώ τύχη και ευλογία. Το θέατρο, όταν το αγαπάς πραγματικά, σε αγαπά και εκείνο. Δεν θα σε κάνει να αγανακτήσεις, να λυπηθείς ή να στεναχωρηθείς. Μπορεί να συμβούν επιμέρους διάφορα, αλλά στο θέατρο αυτό καθαυτό όχι. Σου ανταποδίδει πάντα ό,τι του προσφέρεις.

Πάρα πολλοί νέοι συνάδελφοι σας έχουν καταγγείλει βίαιες συμπεριφορές από ανθρώπους του θεάτρου. Σας έχουν σοκάρει όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τους τελευταίους τρεις μήνες;

Ναι. Κάποια πράγματα δεν τα περίμενα. Έπεσα από τα σύννεφα. Το θέατρο είναι ένας χώρος όπου οι καλλιτέχνες καταθέτουν την ψυχή τους, τα νεύρα τους, τον κόπο τους και το μυαλό τους. Είναι πολύ φυσικό κάποιες φορές να δημιουργούνται εντάσεις. Βεβαίως υπάρχουν όρια Σαφέστατα! Από εκεί και πέρα το να χρησιμοποιείται από ορισμένους για να εκβιάσουν, να πληγώσουν, να δηλητηριάσουν με τη συμπεριφοράς στους άλλους ανθρώπους είναι απαράδεκτο, ξεπερνά κάθε όριο.

Έτυχε ποτέ στη διαδρομή σας να δεχθείτε σεξουαλική παρενόχληση ή οποιουδήποτε είδους εργασιακή βία;

Όχι. Έχω τσακωθεί, έχω βριστεί με σκηνοθέτη, γιατί είχαμε διαφορετικές απόψεις και ο καθένας επέμενε στη δική του. Την επόμενη ημέρα όμως ήμασταν μια χαρά. Δεν έχω αντιμετωπίσει ούτε σεξουαλική παρενόχληση ούτε εργασιακή βία. Το μόνο που συνέβη είναι ότι μου έφαγαν ένσημα, αλλά αυτά νομίζω ότι γίνονται σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους.

Έχετε συνεργαστεί με έναν από τους μεγαλύτερους μύθους του θεάτρου, τον Κάρολο Κουν. Τι άνθρωπος ήταν;

Δεν μπορώ να αποστασιοποιηθώ, παρόλο που έχουν περάσει πολλά χρόνια. Προσωπικά με μάγευε, μου άνοιξε δρόμους. Δεν το έκανε μόνο σε εμένα φυσικά, αλλά σε όλους μας. Το θέμα είναι πόσο ο καθένας μας είναι ανοιχτός για να μπορέσει να το αντιληφθεί αυτό και να το ακολουθήσει. Έκανα μια δεύτερη σχολή μαζί με τον Κάρολο Κουν.

 

Πηγή: 7 ΜΕΡΕΣ TV

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ