Δίχασε η απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την παράσταση όπου πρωταγωνιστούσε διότι δεν ήθελε να παίζει σε κοινό μόνο εμβολιασμένων.

«Ο καλοπληρωμένος συνάδερφος αρνήθηκε και πάλι»

Κάποιοι ηθοποιοί τάχθηκαν κατά της απόφασης και το εξέφρασαν δημόσια, όπως η Φαίη Κοκκινοπούλου που με ανάρτησή της καταδικάζει τη στάση του Άρη Σερβετάλη να αφήσει άνεργους τους συναδέλφους του.

«Δεν μπορώ να μην το σχολιάσω και ας μου γίνουν ριπόρτ και ας κατεβάσουν το προφίλ μου. Αξίζει.

Ο Σερβετάλης (ο μόνος ανεμβολίαστος ανάμεσα σε 20 ανθρώπους που εργάζονται στην παράσταση «Ρινόκερος») αποφάσισε να μην συνεχίσει τις παραστάσεις στο θέατρο Κιβωτός, γιατί δεν θέλει να παίζει μόνο σε εμβολιασμένους.

Η παραγωγή, προς τιμήν της και χίλια μπράβο, του πρότεινε να συνεχίσει τις παραστάσεις μέχρι αρχές Ιανουαρίου και στη συνέχεια η παράσταση να κατέβει, δεμευόμενη (η παραγωγή) ότι θα πληρώσει τους ηθοποιούς κανονικά μέχρι τη λήξη της θεατρικής σαιζόν!

Ο καλοπληρωμένος συνάδερφος αρνήθηκε και πάλι.

Ηθοποιοί (μεταξύ των οποίων και φίλοι μου)-τεχνικοί- ταξιθέτριες, καθαριστές, ταμίας, θα μείνουν όλοι άνεργοι.

Δεν έχουμε ελπίδα. Φάτε» έγραψε.

Ο Λάκης Λαζόπουλος, ερωτώμενος χθες, εμμέσως πλην σαφώς τάχθηκε υπέρ του Άρη Σερβετάλη λέγοντας ότι πρώτος έκανε παρόμοια δήλωση ότι δεν θέλει διαχωρισμό του κοινού.

Όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΕΗ

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας που μίλησε στη «Super Κατερίνα» για το θέμα εξηγώντας ότι είναι φλέγον καθώς μπορεί να δημιουργηθούν παρόμοια προβλήματα και σε άλλες παραστάσεις.

«Είναι πολύ φλέγον θέμα. Ανήκω στην αντιπολίτευση και το δηλώνω αλλά αφού αυτή η κυβέρνηση έχει εκλεγεί από τον λαό πρέπει να ακολουθούμε τις αποφάσεις. Οι ηθοποιοί ήταν ενήμεροι για την απόφαση Σερβετάλη; Πληρώνονται κανονικά αυτή τη στιγμή που εξαιτίας του πιθανόν δεν πληρώνονται; Εγώ θα έρθω σε επαφή με τον επιχειρηματία. Ο κ . Σερβετάλης έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι του αρέσει αλλά οι υπόλοιποι πρέπει να αμείβονται εφόσον έκαναν πρόβες και ας πάει ο επιχειρηματίας να ζητήσει τα χρήματά του από τον κ. Σερβετάλη που του χαλάει την παράσταση, διότι είναι διαφυγόντα κέρδη αυτά».

Όπως αποκάλυψε ο Σπύρος Μπιμπίλας, το ΣΕΗ θα κινήσει διαδικασίες για την παράσταση αλλά και ότι ο Άρης Σερβετάλης δεν ανήκει στο Σωματείο.

Τι δήλωσε ο Θάνος Μπίρκος που παίζει στον «Ρινόκερο»;

Ο Θάνος Μπίρκος, ηθοποιός της παράστασης «Ρινόκερος, μίλησε στο «Πρωινό» για το θέμα.

«Ο Άρης Σερβετάλης έχει τα πιστεύω του. Υπήρξαν συζητήσεις και γνωρίζαμε τις απόψεις του Άρη. Θα πρέπει να σεβαστούμε τις απόψεις. Είχαμε ενημέρωση για τις απόψεις του. Επίσημα γνωρίζαμε ότι και εσείς. Δεν γνωρίζω κάτι για αντικατάσταση. Έχουμε εμπιστοσύνη στην παραγωγή και τον σκηνοθέτη μας.

Εγώ οφείλω αν θέλω να λέγομαι καλλιτέχνης να σεβαστώ την άποψή του και εκείνος πρέπει να σεβαστεί τις επιπτώσεις της απόφασής του απέναντι στους συναδέλφους του». είπε.

Znews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here