Μονόδρομος για τον εισαγγελέα η ποινική δίωξη! Κατέθεσε χθες μία μάρτυρας υπεράσπισης.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης επέλεξε να μην εμφανιστεί ενώπιον του εισαγγελέα και να μην απαντήσει αυτοπροσώπως στις σοβαρότατες καταγγελίες που ερευνά σε βάρος του για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Έδωσε τις εξηγήσεις του ως ύποπτος τέλεσης αδικημάτων μέσω πολυσέλιδου γραπτού υπομνήματος, προτείνοντας και μάρτυρες για την υπεράσπισή του.

Η δικαστική έρευνα σε βάρος του πασίγνωστου κωμικού ηθοποιού μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία, καθώς ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος θα αξιολογήσει τις γραπτές εξηγήσεις του, οι οποίες περιλαμβάνονται σε ένα υπόμνημα δεκάδων σελίδων, σε συνδυασμό με τις μαρτυρικές καταθέσεις που έχει λάβει τις προηγούμενες εβδομάδες από τις τρεις γυναίκες που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό και απόπειρα βιασμού.

Νομικές εκτιμήσεις
Στη συνέχεια ο δικαστικός λειτουργός θα αποφασίσει αν θα ασκήσει ποινική δίωξη στον ηθοποιό. Σύμφωνα με νομικές εκτιμήσεις, η κίνηση αυτή είναι σχεδόν μονόδρομος για τον εισαγγελέα, κάτι που σημαίνει ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα η υπόθεση θα ανοίξει πάλι από τακτικό ανακριτή.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, όπως έχει δικαίωμα από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, επέλεξε να μην εμφανιστεί ενώπιον του εισαγγελέα σε αυτό το στάδιο της διερεύνησης. Το υπόμνημα κατατέθηκε μέσω του συνηγόρου του, ενώ χθες κατέθεσε και μία από τους μάρτυρες που έχει προτείνει για την υπεράσπισή του.

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη περιλαμβάνονται καταγγελίες εναντίον του για έναν βιασμό το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014.

Οι έγγραφες εξηγήσεις του ηθοποιού απαντούν στο σύνολο του αποδεικτικού υλικού που έχει συγκεντρώσει ο εισαγγελέας, καθώς, ως ύποπτος, είχε το δικαίωμα να λάβει γνώση όλου του περιεχομένου της δικογραφίας.

Η τρίτη καταγγέλλουσα έχει περιγράψει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες σε συνέντευξή της όσα υποστηρίζει ότι συνέβησαν ανάμεσα στην ίδια και στον Πέτρο Φιλιππίδη μέσα στο αυτοκίνητό του το 2014. Φέρεται ότι ισχυρίζεται πως είχε συναντηθεί μαζί του για να βρει δουλειά, αλλά, μόλις μπήκε στο αυτοκίνητό του για να την πάει στο σπίτι της, εκείνος την οδήγησε σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου, όπως υποστηρίζει η νεαρή ηθοποιός, επιχείρησε να τη βιάσει.

espressonews.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ