ΑρχικήGossipΧάρης Βαφειάς: «Οι Έλληνες έχουν το χαρακτηριστικό ότι όταν δουν έναν πετυχημένο...

Χάρης Βαφειάς: «Οι Έλληνες έχουν το χαρακτηριστικό ότι όταν δουν έναν πετυχημένο άνθρωπο το πρώτο που θα πουν είναι “α, αυτός έκανε αυτή την απατεωνιά”»

Δημοσιεύθηκε:

Ο επιχειρηματίας Χάρης  Βαφειάς ήταν καλεσμένος του Γιώργου Λιάγκα και μίλησε με όρους… επιχειρηματικούς, μιας και συμμετέχει στο Dragons’ Den.

«Οι Έλληνες δυστυχώς έχουν το χαρακτηριστικό ότι όταν δουν έναν πετυχημένο άνθρωπο  δεν τον ρωτάνε 5 συμβουλές, δεν τον ρωτάνε πώς πέτυχε. Το πρώτο που θα πουν είναι “α, αυτός έκανε αυτή την απατεωνιά” ή “τα βρήκε από την οικογένειά του”. Στην Αμερική είναι το ακριβώς αντίθετο. Γι’ αυτό λέγεται η χώρα της ευκαιρίας, κι εγώ στην Αμερική πήγα.

Εδώ δυστυχώς θέλουμε να πεθάνει η γίδα του γείτονα.

Ο επιτυχημένος δεν χρειάζεται να είναι πλούσιος. Ξέρουμε και άλλους πλούσιους που απλά  κληρονόμησαν και δεν είναι απαραίτητα πετυχημένοι.

Ίσως να μην έχω φτάσει εδώ που είμαι σήμερα αν δεν ήταν αυτή που είναι η οικογένειά μου.

Ο παππούς μου γεννήθηκε σε μια φτωχή οικογένεια στη Χίο με 7 αδέλφια και μετέφερε ζώα με κουπί από τις Οινούσσες στη Χίο. Το 50 πήγε στην Αργεντινή και έμαθε τη δουλειά και έκανε εμπόριο κρεάτων.

Εγώ δεν ήθελα να συνεχίσω τη δουλειά της οικογένειας, με φορτηγά πλοία αλλά μεταφορά αερίου και πετρελαίου. Πήγα στην Αμερική στα 27 μου και σήκωσα λεφτά χωρίς βοήθεια. Έπρεπε να αποδείξω ότι μπορώ να το κάνω για να αναλάβω την οικογενειακή επιχείρηση» είπε.

Απαντώντας στο πόσες ώρες δουλεύει είπε: «Δουλεύω 9 με 7 στο γραφείο αλλά ασχολούμαι με τα mail από την ώρα που θα ξυπνήσω μέχρι λίγο πριν κοιμηθώ».

«Αν δεν έχεις οικογένεια, ο μόνος τρόπος να ξεσκάσεις είναι να βγεις με τους φίλους με το σκάφος να πας διακοπές. Το καλό που είχα είναι ότι επειδή δεν έπινα και δεν κάπνιζα με λίγες ώρες ύπνου να μπορώ να δουλέψω την άλλη μέρα».

«Όταν πάνε καλά τα πράγματα κοιμάσαι μια χαρά. Αν δεν πάνε, δεν κοιμάσαι καλά» είπε και ανέφερε τα χαρακτηριστικά του καλού επιχειρηματία.

Πρέπει να είσαι τρομερά προσαρμοστικός και να βλέπεις ποιος είναι καλύτερος από σένα και προσπαθείς να τον ξεπεράσεις» είπε.

 

 

Znews.gr

Τελευταία νέα

Αποκλειστικό: Βίντεο ντοκουμέντο από το φονικό στην καφετέρια της Νέας Ιωνίας

Καθηλώνει το βίντεο – ντοκουμέντο που δειχνει καρέ – καρέ τη δολοφονική επίθεση που...

Δεκαεπτά οι περιοχές Natura στην Ήπειρο

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το θεσμικό κείμενο για τις περιοχές που περιλαμβάνονται στο...

Ευγενία Σαμαρά: Νέο πρόσωπο στη ζωή της μετά τον χωρισμό με τον Γιάννη Ποιμενίδη;

Τίτλοι τέλους έπεσαν στη σχέση της Ευγενίας Σαμαρά με τον Γιάννη Ποιμενίδη, με τους...

Περισσότερα

Αρέσει σε %d bloggers: