Καλεσμένος στο «Πρωινό», στη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα, ήταν το πρωί της Πέμπτης (20/1) ο Δημήτρης Μοθωναίος.

Ο ηθοποιός μίλησε για τα θέματα της επικαιρότητας, σχετικά με τον βιασμό της 24χρονης, αλλά και πόσο έχει αλλάξει η ζωή του από τότε που δημοσιοποίησε την ιστορία του το 2021.

«Έχω την αίσθηση ότι δεν μας αφορά η μονάδα, ο κάθε συγκεκριμένος άνθρωπος σε σχέση με το πώς λειτουργεί, τι προσπαθεί να εξυπηρετήσει.

Για μένα είναι ένα πιο συνολικό ζήτημα που έχει να κάνει με το συνολικό σύστημα που εξακολουθεί να είναι πατριαρχικό με έναν τρόπο», ανέφερε αρχικά ο Δημήτρης Μοθωναίος.

Σε σχέση με την υπόθεση της 24χρονης και το victim blaming ανέφερε:

«Δεν αντιλαμβάνομαι τη διάθεση ενός ανθρώπου να υπερασπιστεί πρώτα αυτόν που κατηγορείται για ένα τέτοιο έγκλημα. Μου φαίνεται σαν να αντιστεκόμαστε.

Δηλαδή να αλλάζει όλο το σύστημα, να γίνεται όλο πιο φιλικό προς την αγάπη, τη φροντίδα, τη γυναικεία πλευρά και κάποιος να αντιστέκεται.

Με ξαφνιάζει όταν κάποιος έχει ως πρώτη ανάγκη να υπερασπιστεί το τεκμήριο αθωότητας ενός κατηγορουμένου».

Η σχέση με τη μητέρα του μετά την δημοσιοποίηση της δικής του ιστορίας

Πέρυσι στις αρχές του 2021 ο Δημήτρης Μοθωναίος είχε δώσει μια συνέντευξη στη Φαίη Σκορδά, μιλώντας για τη δική του εμπειρία βίας και σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο Γιώργος Λιάγκας ρώτησε τον ηθοποιό αν έχει αλλάξει πια η σχέση με τη μητέρα του με εκείνον να απαντάει:

«Ναι άλλαξε. Έχω την αίσθηση πως και η μητέρα μου χρειάστηκε να το ακούσει πολύ δυνατά για να το καταλάβει ότι έχει συμβεί.

Η μητέρα μου είναι μία πολύ ρομαντική ψυχή που δεν μπορούσε να διανοηθεί πως συνέβη κάτι τέτοιο».

 

 

Znews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ