Συνεχίζεται το «σφυροκόπημα» του νόμου στον επίδοξο τηλεαστέρα Μένιο Φουρθιώτη, που δεν προλαβαίνει να μαζεύει κυρώσεις και πρόστιμα για τα πεπραγμένα του.

Αυτή τη φορά ο προφυλακισμένος πρώην μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου καλείται να πληρώσει το τίμημα για την απάτη που είχε στήσει στο αναγνωστικό κοινό τάζοντας κουπόνια αξίας 50 ευρώ για κάθε φύλλο της εφημερίδας του, κάτι που, φυσικά, ήταν αδύνατον να συμβαίνει.

Ο Μένιος Φουρθιώτης μέσα από την εφημερίδα του «Αποκαλυπτικά» υποσχόταν μέσω τηλεοπτικών διαφημίσεων ότι όποιος αγόραζε την εφημερίδα θα έβρισκε μέσα σε αυτή και ένα κουπόνι των 50 ευρώ, που θα μπορούσε να εξαργυρωθεί σε κάθε σούπερ μάρκετ.

Φυσικά, από την πρώτη στιγμή οι αναγνώστες που είχαν τσιμπήσει το δόλωμα διαπίστωναν ότι επρόκειτο για έναν «διαγωνισμό» που θα κλήρωνε κουπόνι, αφού προηγουμένως είχε πραγματοποιηθεί αγορά των γνωστών προϊόντων που πλάσαρε στην αγορά ο αυτοαποκαλούμενος δημοσιογράφος.

Το θέμα έφτασε στη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, τα στελέχη της οποίας δεν δυσκολεύτηκαν να εντοπίσουν την παραπλάνηση και να κόψουν και το σχετικό πρόστιμο. Συγκεκριμένα, με την με αρ. πρωτ. 53965/13.5.2021 απόφαση επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις στην επιχείρηση ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ NEWS IKE ύψους 80.000 ευρώ για παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτή.

Η απόφαση πάρθηκε έπειτα από καταγγελίες εξαπατημένων καταναλωτών, ενώ το πρόστιμο θεωρείται από τα μεγαλύτερα που έχουν επιβληθεί ποτέ σε έντυπο.

Για τις πωλήσεις
Το κόλπο είχε ξεσκεπαστεί από την πρώτη στιγμή, αφού δεν είναι λογικό να σκεφτείς ότι αγοράζοντας μια εφημερίδα παίρνεις πίσω 50 ευρώ για αγορές αγαθών, όμως οι εμπνευστές αυτής της παραπλάνησης πίστεψαν ότι θα προλάβουν να αρπάξουν κάμποσα φύλλα.

Το εξοργιστικό ήταν ωστόσο ότι ακόμα και όταν έγινε γνωστή η απόπειρα εξαπάτησης του αναγνωστικού κοινού, την ίδια ώρα η δημόσια ΕΡΤ συνέχιζε να προβάλλει το διαφημιστικό σποτ που είχε στείλει η εταιρία του Φουρθιώτη, σαν να μην είχε ακούσει το παραμικρό.

Και δεν ήταν μόνο η ΕΡΤ που προέβαλλε το σποτ χωρίς να αντιληφθεί το παραμικρό και το ερώτημα πλέον, μετά και την «καμπάνα» των 80.000 ευρώ που έπεσε, είναι αν το ΕΣΡ θα επιβάλει κυρώσεις στα κανάλια που συμμετείχαν σε αυτή την εξαπάτηση που έστησε η εφημερίδα του Φουρθιώτη, κάτι που για την ώρα δεν έχει γίνει.

espressonews.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ