Οι συνήγοροι της Φρόσως Κυριάκου και της Μίνας Αρναούτη που επέβαιναν στο αυτοκίνητο μαζί με τον Παντελή Παντελίδη πέρασαν χθες στην αντεπίθεση, μία μέρα μετά την αρχειοθέτηση από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών της έρευνας σχετικά με μαρτυρία ότι δεν οδηγούσε ο τραγουδιστής. Οι δικηγόροι έχουν υποβάλει μήνυση κατά του 50χρονου μάρτυρα που εμφάνισε η οικογένεια του τραγουδιστή.

Ο ισχυρισμός του ότι δεν οδηγούσε ο τραγουδιστής το αυτοκίνητο αλλά μία από τις δύο κοπέλες δεν επιβεβαιώθηκε και έτσι, έπειτα από πέντε χρόνια ερευνών, η Εισαγγελία Εφετών έβαλε την υπόθεση στο αρχείο.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε απασχολήσει τρεις εισαγγελείς, οι οποίοι εξέδωσαν τέσσερις διατάξεις βάσει επιστημονικών συμπερασμάτων, στοιχείων DNA που βρέθηκαν σε σημεία του οχήματος και μαρτυριών από το σημείο του δυστυχήματος, από τα οποία κατέληξαν ότι οδηγός ήταν ο Παντελίδης. Ως προς τον μάρτυρα που εμφανίστηκε έπειτα από σχεδόν πέντε χρόνια, η εισαγγελική διάταξη του Εφετείου Αθηνών αναφέρει:

«Οι ληφθείσες μαρτυρικές καταθέσεις σχεδόν πέντε έτη μετά το περιστατικό δεν μπορούν να θέσουν υπό αμφισβήτηση την αποδεικτική δύναμη των επιστημονικών δεδομένων και των λοιπών στοιχείων που συλλέχθηκαν σε χρόνο εγγύς του συμβάντος».

Εξάλλου, άλλη διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών συμπληρώνει: «Η μαρτυρική κατάθεση του οψίμως εμφανιζόμενου μάρτυρα σε μία υπόθεση που είχε λάβει πανελληνίως ιδιαίτερα μεγάλη δημοσιότητα όταν έλαβε χώρα το τροχαίο ατύχημα δεν μπορεί να ανατρέψει τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε η προηγούμενη διάταξη και τα επιστημονικά δεδομένα».

Επειτα από αυτήν την εξέλιξη οι δικηγόροι των δύο κοριτσιών που επέβαιναν στο αυτοκίνητο με τον Παντελή Παντελίδη προσφεύγουν σε βάρος του «όψιμου» μάρτυρα. Ο δικηγόρος της μίας από τις δύο κοπέλες Ιωάννης Κωλέττης δήλωσε χθες στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»: «Εχουμε μηνύσει τον συγκεκριμένο μάρτυρα και κάποιον άλλο, ο οποίος ανακάλεσε στη συνέχεια την κατάθεσή του. Είναι δεδομένο ότι θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για να δει η εισαγγελική Αρχή τι ακριβώς έχει γίνει με αυτή την υπόθεση. Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε αναπάντητη μια τέτοια κατάθεση μετά από πέντε χρόνια και μάλιστα όταν αυτή βρίσκεται σε κόντρα με τα επιστημονικά δεδομένα. Τώρα, με τις διατάξεις που έχουν βγει, πέραν κάθε αμφιβολίας έχει κριθεί ότι ο μάρτυρας αυτός δεν λέει την αλήθεια».

Στοχοποίηση
Ο Χρήστος Ασπρος, συνήγορος της δεύτερης κοπέλας που φέρεται από τον μάρτυρα ότι οδηγούσε το μοιραίο αυτοκίνητο, συμπλήρωσε: «Εμφανίστηκε αυτός ο μάρτυρας και ξαναζωντάνεψε την υπόθεση. Για δεύτερη φορά ξαναμπήκαμε στην ίδια διαδικασία, η εντολέας μου να στοχοποιείται, να αναφέρεται ως δολοφόνος, ως υπαίτια του ατυχήματος. Δεν μπορώ εγώ να απαντήσω για ποιο λόγο εμφανίστηκε αυτός ο μάρτυρας μετά από πέντε χρόνια. Αυτό θα κληθεί να το πει στη μήνυση που έχουμε καταθέσει. Εμείς λέμε ότι αυτά που λέει ο μάρτυρας είναι αναληθή. Οδηγός ήταν ο Παντελής Παντελίδης».

Αξίζει να σημειωθεί πως, εκτός από τη μήνυση σε βάρος του μάρτυρα, οι δύο δικηγόροι έχουν υποβάλει και αίτηση αποζημίωσης για τον σοβαρό τραυματισμό των δύο πελατισσών τους από το τροχαίο.

 

 

espressonews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ