Πρόστιμο 30.000 ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ στον Alpha, για όσα προβλήθηκαν τον περασμένο Μάρτιο στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση». Συγκεκριμένα, η εκπομπή είχε παρουσιάσει γεγονότα που είχαν συμβεί το 2015 στα σύνορα της χώρας με τη Βόρεια Μακεδονία, ως περιστατικά που έλαβαν χώρα την 1η Μαρτίου 2020 στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Αμέσως μετά το εν λόγω περιστατικό, ο γνωστός δημοσιογράφος είχε βγάλει ανακοίνωση αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη:
«Συνέβη μία σειρά σφαλμάτων: ενώ βρισκόμουν στον «αέρα», μου παρουσιάστηκαν τα πλάνα ως ντοκουμέντα που «συμβαίνουν τώρα». Δεν έχει σημασία ποιος έσφαλε… Ως προϊστάμενος της εκπομπής οφείλω να αναλάβω ευθύνες.
Tο λάθος ξεκίνησε από μήνυμα τηλεθεατή, ο οποίος επικαλέστηκε link που παρέπεμπε σε είσοδο μεταναστών στον Έβρο. Το μήνυμα έχει σταλεί στις 12:35, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της εκπομπής.
Tο σφάλμα έγινε στα τελευταία λεπτά της εκπομπής κι όταν το αντιληφθήκαμε ήταν αδύνατον να επανορθώσουμε γιατί η εκπομπή είχε ολοκληρωθεί. Από ανθρώπινο λάθος και πίεση χρόνου οι εικόνες παρουσιάστηκαν στην εκπομπή σαν γεγονότα που συμβαίνουν τώρα.
Καμία σκοπιμότητα, κανένας δόλος αποπροσανατολισμού του κοινού δεν υπήρξε, τουναντίον το συμβάν αυτό είναι η απόδειξη του πόσο εκτεθειμένοι είμαστε όλοι μας απέναντι σε fake news. Στη ζωή μου έχω μάθει ότι τα λάθη πληρώνονται και ίσως ένα συγνώμη είναι πολύ λίγο»

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here