Ο Σωτήρης Χατζάκης κάθισε στον καναπέ της Κατερίνας Καινούργιου και μίλησε για την απώλεια της Ντίνας Κώνστα, την αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη αλλά και τη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Είναι ένα πρόσωπο που απασχολεί την επικαιρότητα εδώ και καιρό, μέσα από μία φερόμενη κακοποιητική συμπεριφορά. Είχα πει ότι πρέπει να προχωρούν αυτές οι διαδικασίες με τις εισαγγελικές και δικαστηκές αρχές. Να μη βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεριάσματα. Το MeToo είναι ένα συγκλονιστικό κίνημα, το οποίο έλειπε από την ελληνική κοινωνία, γιατί η γυναίκα αποτελεί ένα μέρος του κτηματολογίου… Ακόμα κι εδώ στην Ελλάδα στην επαρχεία. Το MeToo πρέπει να θεσμοθετηθεί».

«Βγήκα και είπα ότι είχα απομακρύνει τον κ. Λιγνάδη από τη σχολή του Εθνικού θεάτρου, γιατί είχα ακούσει για τις ερωτικές του προτιμήσεις, τις οποίες σέβομαι, αγαπώ, τιμώ αλλά όχι σε ανήλικους και όχι σε παιδιά της σχολής. Θεώρησα ότι είναι σαν να πηγαίνω έναν άνθρωπο μέσα στο θέμα του, στο πρόβλημά τους.

Μέχρι όμως να βγει η απόφαση, περιμένω. Αν είναι ένοχος, αυτό που συμβαίνει είναι ένα έγκλημα εναντίον του μέλλοντος της ανθρωπότητας. Γιατί το μέλλον είναι τα παιδιά. Αν αθωωθούν, τότε εμείς θα έχουμε κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος και οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να κάνουν ότι νομίζουν για να αποκατασταθεί η φήμη τους.

Αν όχι, η τιμωρία, ειδικά στην υπόθεση της παιδεραστίας, θα πρέπει να είναι παραδειγματική»

 

 

Znews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ