Χείμαρρος είναι ο ηθοποιός Χρήστος Συριώτης για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε δίπλα στον Πέτρο Φιλιππίδη κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους.

Ο ηθοποιός, ο οποίος την τρέχουσα περίοδο πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Μικρές Αλεπούδες», σε σημερινή του συνέντευξη στην Espresso αναφέρεται στις στιγμές που τον τραυμάτισαν με τον προφυλακισμένο ηθοποιό, κατηγορούμενο για έναν βιασμό και δύο απόπειρες, Πέτρο Φιλιππίδη. Οι δυο τους συνεργάστηκαν την περίοδο που ο Χρήστος Συριώτης πάλευε με τον καρκίνο, το 2011.

«Ξυπνάνε εφιαλτικές μνήμες από αυτήν την συνεργασία. Τολμώ να πω πως δεν είναι ό,τι χειρότερο έχω ζήσει στο θέατρο, αλλά ό,τι χειρότερο έχω ζήσει στην ζωή μου. Πονάει το στομάχι μου, η ψυχή μου. Ήταν λάθος μου που πίστεψα πως η παραμονή μου στο καλοκαιρινό σχήμα της περιοδείας εκείνης θα βοηθούσε την καταρρακωμένη μου ψυχολογία. Έπρεπε να είχα σταματήσει και να είχα αποχωρήσει όταν έμαθα για το σοβαρό πρόβλημα υγείας μου με τον καρκίνο και όταν έκανα το πρώτο χειρουργείο κατά την διάρκεια των προβών. Πίστεψα, όμως, πως η παραμονή μου στις πρόβες θα μου έκανε καλό στην ψυχή. Και έπειτα σκεφτόμουν ως επαγγελματίας ηθοποιός», λέει.

«Στρατιώτης οφείλω να είμαι στην δουλειά μου, ότι και αν συμβαίνει, είπα. Που να ήξερα, όμως, αυτό που θα ζούσα, αυτά που θα ζούσαμε εκείνο το φρικτό καλοκαίρι. Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μου δεν πίστευα πως σε μία επαγγελματική συνθήκη θα βιώναμε μία κόλαση εξευτελισμών της ύπαρξης και του επαγγέλματός μας. Ντροπή, πόνος, θλίψη! Μου είναι αδιανόητο ακόμα και σήμερα, που έχουν ακουστεί όλα αυτά, να σκεφτώ πώς ένας άνθρωπος, που θέλει να ονομάζεται καλλιτέχνης και μάλιστα θεωρεί τον εαυτό του υπερταλαντούχο, ασκεί σε τέτοιο βαθμό τη βία της εξουσίας. Έπαρση, οίηση, αλαζονεία κι ένα εξουσιαστικό “εγώ”», προσθέτει ο Χρήστος Συριώτης.

«Και να σας πω την αλήθεια δεν με νοιάζει για εμένα, αλλά θεώρησα χρέος μου να μιλήσω για έναν συνάδελφο που πόνεσε τότε πολύ και δεν βρίσκεται πια στην ζωή. Έτσι, εδώ και αρκετό καιρό από τότε που ξέσπασε το #MeToo, έχουμε κάνει μαζικά ορισμένοι συνάδελφοι μία καταγγελία στο ΣΕΗ. Το οφείλουμε στην μνήμη του. Συγχωρέστε με, μα δεν θέλω να σας πω κάτι παραπάνω για αυτό. Έχουμε απευθυνθεί για τα δέοντα στα αρμόδια όργανα και αν ποτέ με καλέσει η Δικαιοσύνη, θα καταθέσω. Δεν σας κρύβω πως, μιλώντας για όλα αυτά, σκέφτομαι και πολύ τον Δημήτρη, τον γιο του Πέτρου Φιλιππίδη. Στενοχωριέμαι που ακούγονται όλα αυτά για τον πατέρα του και συναισθάνομαι την όποια απόγνωσή του. Ας με συγχωρήσει. Ο ίδιος δεν φταίει σε κάτι», καταλήγει.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ