TΙΒΙ- ΜΠΑΛΟΘΙΑ ξανά μαζί σας, για έναν τηλεοπτικό σχολιασμό όπως μόνο εκείνη ξέρει!


 Διανύουμε ήδη τις πρώτες μέρες του 2019, κι επομένως, και του β’ μισού της φετινής τηλεοπτικής σεζόν. Το πρώτο μισό έκλεισε με νικητή τον ALPHA , κάτι που εξ αρχής και έλεγα και πίστευα. Όπως επίσης μίλαγα εξ αρχής και για τεράστιο άλμα του ΑΝΤ1. Δεν έρχομαι ως Κασσάνδρα σήμερα, απλώς το επισημαίνω έτσι για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, που κατ’ εμέ φαίνονταν εξ αρχής πού θα πάνε…

                                            

#ΜΠΑΛΟΘΙΑ_πρώτη: Ο ΑΝΤ1 ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ 
Όπως σημείωσα και στον πρόλογο, η εκτίμησή μου με το ξεκίνημα της σεζόν ήταν πως ο ALPHA θα έκλεινε πρώτος. Ακόμη, εκτιμούσα πως το μπαλάκι μετά από ένα σημείο θα παίζεται μεταξύ ΑΝΤ1 κ’ ALPHA.  
Μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο, το κανάλι του Αμαρουσίου παίρνει την εκδίκησή του, αποδεικνύοντας με το δικό του σκαμπανέβασμα πολλά, αλλά κυρίως τα εξής δύο: πρώτον ,πως ο τηλεθεατής όσο κι αν στηρίζει χρόνια ένα κανάλι, σε κλάσμα δευτερολέπτου το ξεχνάει και πάει σε άλλα λημέρια, και δεύτερον, πως το κοινό ξαναγυρνά στις επιλογές του εφόσον βρει ερέθισμα, και δεν γυρνά ες αεί την πλάτη. Εν ολίγοις, απεδείχθη πόσο δύσκολο σπορ είναι η τηλεόραση. Ο ΑΝΤ1 ,λοιπόν, μετά το βύθισμα στο 9 και στο 10, κατέβηκε αυτή τη σεζόν με ένα μίγμα ενδιαφέρον (πλην εξαιρέσεων φυσικά), που ”έλεγε”-κατ’ εμέ – ευθύς εξ αρχής πως θα ήταν σωτήριο.  
Έτσι κ’ έγινε. Σταδιακά το 10 έγινε 13 και το 13 πήγε στο 18, και από το 18 το κανάλι μπήκε ξανά στο τηλεκοντρόλ, με αποκορυφώματα τόσο το 28άρι της ”Επιστροφής” πριν από 3 επεισόδια και τα εντυπωσιακά νούμερα της νέας του σειράς, οσό και την πρεμιέρα του YFSF που έφερε το αξιοζήλευτο 31,2- τέτοια νούμερα γενικά και ειδικά στο prime time, ούτε που θυμούνται πότε ήρθαν τελευταία φορά. Πολλοί προεξοφλούσαν μια ακόμη αποτυχία, αγνοώντας πως δεν γίνεται από τον πάτο να πας απότομα στην κορυφή, αν πρώτα δεν περάσεις από τη μέση του βουνού.  
Σίγουρα κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί το υπόλοιπο της σεζόν, καθώς το Survivor δεν ήρθε ακόμα, το Masterchef ελκύει μεγάλη μερίδα, και φυσικά ο ΣΚΑΪ ,πλην του ριάλιτι ,δεν έβγαλε ακόμα κανένα άλλο πρόγραμμά του. Όμως, στη δεδομένη στιγμή ,και με την πρωτιά που όπως όλα δείχνουν φαίνεται να παίρνει ο ΑΝΤ1  για τον μήνα Ιανουάριο, δεν μπορώ να μη μιλήσω για εκδίκηση -τηλεοπτική πάντα!  

#ΜΠΑΛΟΘΙΑ_δεύτερη: ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ALPHA  

Ο ALPHA ,όπως ήδη επισημάνθηκε, βρέθηκε στην κορυφή για το πρώτο μισό της σεζόν κ’ όχι άδικα. Κλείνοντας τ’ αφτιά στις σειρήνες που λέγονται ριάλιτι, και συνεχίζοντας πιστά στον τομέα της Μυθοπλασίας, κατάφερε να ξεχωρίσει ,καθώς οι σειρές του αποτελούν ακόμη και σε επανάληψη τη…σωσίβια λέμβο του τηλεθεατή ,ενώ και το υπόλοιπο πρόγραμμα ,με τη σωστή δομή, πήρε την ψήφο του κόσμου.  
Όμως, ο Ιανουάριος δεν φάνηκε να είναι με το μέρος του, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει απώλεια νίκης ή διάβρωση ποιότητας. Ο σταθμός έχασε πολύ μεγάλα νούμερα λόγω λαθών σημαντικών. 
Πρώτον, καθυστέρησε πάρα πολύ να επαναφέρει το πρόγραμμά του μετά τις Γιορτές ,τη στιγμή π.χ. που ο ΑΝΤ1 κατέβηκε στην αρένα σχεδόν πρώτος(τα νέα επεισόδια ξεκίνησαν από 8/1). Έτσι, ο κόσμος έψαξε γρήγορα το ”φρέσκο” σε άλλο κανάλι. Εν συνεχεία, το λάθος να φέρει το GREY’ S ANATOMY κόστισε εξ ίσου ακριβά καθώς το 22.00-24.00 με ΤΑΤΟΥΑΖ ήταν 2ωρο ανάσας για τον σταθμό,  ενώ η κατ’ εξακολούθησιν δραματική πορεία της μεσημβρινο- απογευματινής ζώνης συνεχίστηκε περισσότερο με την έλευση του ”Total Dreamer”, που ήδη αποτελεί παρελθόν. Ακόμη , το λάθος που έκανε εξ αρχής με το BAKE OFF ,που αντί να δημιουργήσει σχεδόν καθημερινή συνήθεια με τον κόσμο  μιας και είναι διαγωνισμός, το…πέταξε απλά μια Κυριακή, έγινε ακόμη πιο ξεκάθαρο την Κυριακή(27/1), που με ένα σόου λαμπερό απέναντι (ΑΝΤ1), ο κόσμος που ούτως ή άλλως δεν δέθηκε και ποτέ με τους χαρακτήρες του παιχνιδιού ζαχαροπλαστικής, το ”ξέχασε” πλήρως δίνοντάς του ένα 11!
Τα λάθη του ALPHA ,εν ολίγοις, ήταν αυτόν τον μήνα κομβικά , και εννοείται αποτυπώθηκαν στην τηλεθέαση. Διακρίνω άγχος πάντως, και η (αναγκαία) λύση λέγεται…σύνολο. Θα δείξει!

#ΜΠΑΛΟΘΙΑ_τρίτη: Η…ΠΡΩΤΗ ΩΡΑ ΦΕΡΝΕΙ ΔΙΨΗΦΙΑ ΣΤΟ OPEN!  

Όταν πρωτοξεκίνησε το Open , σε μια από τις αφιερωμένες σε αυτό μπαλοθιές μου είχα επισημάνει πως η ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 7 δεν με πείθει, ενώ αντίθετα η ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 5.30 εμφανίζεται με καλύτερη δομή, γρήγορη εναλλαγή θεμάτων, που δεν κουράζει, κι ένα δίδυμο που δένει. Έρχομαι σήμερα 3 μήνες μετά ,και βλέπω πως η…πρώτη ”Ώρα’‘,εκείνη των Γιακουμή -Κάτζου, είναι και η μόνη – μαζί με τη Φαίη φυσικά – από την ενημέρωση του καναλιού που φέρνει διψήφια στο Open
Η καλή χημεία του διδύμου ,αποτυπώνεται στον φακό, ενώ τόσο το ότι και οι δύο είναι τηλεοπτικά ευχάριστοι σε αυτό το κόνσεπτ όσο και ο εναλλακτικός και πιο απλοϊκός σχολιασμός τους ,έδειξαν πως η ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 5.30 θα περπατήσει. Βαγγέλης Γιακουμής και Αμαλία Κάτζου ανοίγουν το πρόγραμμα στις 05.30 το ξημέρωμα, ώρα που ο ανταγωνισμός δεν έχει ξεδιπλωθεί κι αυτό είναι στα υπέρ τους, και το αποτέλεσμα είναι άθλος. Σε ένα κανάλι με ημερήσιο μ.ο. 7%, οι δυο παρουσιαστές φτάνουν σε νούμερα διπλάσια, σχεδόν καθημερινά, καταφέρνοντας με μια μικρή ομάδα από πίσω να γίνουν η επιλογή του τηλεθεατή για τα πρώτα νέα της ημέρας- αυτό ,πιστέψτε με, θέλει πολλή δουλειά! 

ΜΠΑΛΟΘΙΑ_τέταρτη: YFSF ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ VERSION ΤΟΥ!  

Για 5η σεζόν είναι φέτος στον αέρα του ΑΝΤ1 το σόου μιμήσεων με τη Μαρία Μπεκατώρου, YFSF. Τα μηχανάκια της AGB χτύπησαν κόκκινο το βράδυ της Κυριακής, χαρίζοντας στο κανάλι πρωτιά με 31,2. Το YFSF επέστρεψε και θα έλεγα χωρίς δεύτερη σκέψη πως είναι στην καλύτερη version του
Ο σταθμός εγκαινίασε ένα νέο υπερσύγχρονο στούντιο, και το αποτέλεσμα που εισέπραξε ο κόσμος ήταν άψογο. Η χρήση led και 3d γραφικών έφεραν στο πρόγραμμα έναν φρέσκο αλλά και νεανικό χαρακτήρα ,που ταξίδευε κυριολεκτικά τον τηλεθεατή, και που μεταμόρφωνε το πλατό σε παραμύθι- δεν είναι τυχαίο ακόμη και το αποτέλεσμα σε επίπεδο εκτέλεσης της κάθε μίμησης, καθώς τα εφέ έκαναν τις μεταμφιέσεις πιο ολοκληρωμένες και επ’ ουδενί φτωχές.  
Εν συνεχεία, έκπληξη θα έλεγα ήταν και η κριτική επιτροπή, καθώς και οι 4 είχαν ήδη χημεία και ο καθένας από την πλευρά του στάθηκε επάξια σε αυτό που κλήθηκε να κάνει. Μεγαλύτερη έκπληξη για μένα βέβαια ήταν ο Αλέξης Γεωργούλης και η Μιμή Ντενίση. Πολλοί (ανάμεσά τους κ’ εγώ) περίμεναν δύο ”ξύλινες” παρουσίες, αλλά ,αντίθετα ,τα πειράγματα που έκαναν, το χιούμορ μεταξύ τους  αλλά και οι εύστοχες τοποθετήσεις τους, νομίζω ακυρώνουν τελικά πανηγυρικά κάθε τέτοια σκέψη . Και το αξιοσημείωτο είναι πως η επιτροπή συστάθηκε κυριολεκτικά…στο παρά 5! Φανταστείτε να είχαν και χρόνο δηλαδή…  
Υ.Γ.: Για τη Μαρία Μπεκατώρου, δεν χρειάζονται πλέον κριτικές! Είναι όλο πάνω της, το απολαμβάνει, το απογειώνει, την ανεβάζει ,και το ανεβάζει. Ο χαρακτήρας της…ένα πια με το σόου! 

#ΜΠΑΛΟΘΙΑ_πέμπτη: ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΟ ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ 

Επέστρεψε μετά από μεγάλο διάλειμμα και μεσα από άλλο τηλεοπτικό σταθμό, τον ΑΝΤ1 , το ιστορικό ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ, που σίγουρα άφησε τη δική του σφραγίδα στον ALPHA. Το πρότζεκτ επανήλθε με πινελιές ανανέωσης, και (ευτυχώς ) με τον ίδιο ηθοποιό στο σπικάζ.  
Σίγουρα ο ΑΝΤ1 πήρε μεγάλο ρίσκο, όχι γιατί το κόνσεπτ έχει κουράσει,αλλά γιατί μεσούσης της σεζόν και με έναν ανταγωνισμό πολύ βαρύ (σαρωτικό SHOPPING,σαρωτικός Μουτσινάς), δύσκολα να πέρναγε τη βάση του 10. Το ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ ,όμως, έκανε την έκπληξη. Το πρότζεκτ αμέσως από την πρεμιέρα έφερε διψήφια και μάλιστα ικανοποιητικά, και μέρα με τη μέρα αυξάνει τα ποσοστά του (έφτασε σε μ.ο. ακομη και το 20), αποδεικνύοντας πως η απόφαση του σταθμού ήταν σοφή. 
Άλλωστε, πέρασε και το SHOPPING STAR, που τα 30άρια του έχουν πάει περίπατο και πια αρκείται σε 17άρια. Ποιος να τους το ‘λεγε- και στον ΑΝΤ1 και στο STAR!  

#MΠΑΛΟΘΙΑ_έκτη: ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΟ POWER OF LOVE  

Ξανά στις οθόνες μας (το ”γιατί” δεν το έχω απαντήσει) το ”κοινωνικό πείραμα” POWER OF LOVE. 12 γυναίκες κ’ άντρες, που μάλλον κινούνται στα όρια της απελπισίας και της αποτυχίας, ξεδιπλώνουν κάθε βράδυ τα σώψυχά τους μπας κι αποκτήσει λίγο ενδιαφέρον η ζωή τους, και μπας κι αποκτήσει τηλεθέαση κι ο σταθμός, που μέχρι τώρα ισορροπεί μεταξύ 12 και 14. 
Δυστυχώς τα νούμερα του ριάλιτι είναι χαστούκι (ναι, και για τον ΣΚΑΪ γιατί ήθελε πρωτιά )για την κρίση του κοινού, που μάλλον κοιμάται ύπνο βαθύ, και έτσι αυτό χειραγωγείται από τους ψευτοέρωτες του Φαλήρου. Φανταστείτε να ήταν κι αληθινοί τι θα γινόταν…  

#ΜΠΑΛΟΘΙΑ_έβδομη: ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ 

Πάντως, μιας και είμαι στα του ΣΚΑΪ, μα να αλλάξουν μέρα στον Παπαδόπουλο; Βλέπετε, ό,τι υποδείξει ο Τούρκος είναι (ακόμα) ευαγγέλιο ,κι έτσι, αφού συμβιβάστηκαν (άλλη λύση δεν είχαν),είπαν να του κάνουν το χατήρι αλλά να στείλουν και ανακοίνωση – δικαιολογία- ύμνο στα υψηλά νούμερα του ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ,μπας και σώσουν καταστάσεις. Αμ δε…

#ΜΠΑΛΟΘΙΑ_όγδοη: ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΑΧΗ ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ!

Μπορεί ο ALPHA και ο ΑΝΤ1 να παίζουν στο β’ μισό μπάλα με τις εξαιρετικές σειρές τους (παρεμπιπτόντως, τα υψηλά νούμερα των σίριαλ και των δυο σταθμών είναι ελπιδοφόρο μήνυμα), αλλά στον αντίποδα ο ΣΚΑΪ και το STAR συνεχίζουν με ριάλιτι.To …υπόγειο ριάλιτι του STAR, Masterchef ,έκανε ήδη την εμφάνισή του και σάρωσε ενώ σε λίγες μέρες ξεκινά και το άλλο τηλεοπτικό …σούσουρο, το Survivor, και νομίζω πως ,εξαιρουμένων των σειρών (Επιστροφή, Τατουάζ κ.λπ.), θα έχουμε ξανά μια μάχη διακαναλική μεταξύ ριάλιτι με μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς τηλεθέασης, με μηδαμινό ενδιαφέρον κατά τα λοιπά…
Αυτά από την ΤΙΒΙ- ΜΠΑΛΟΘΙΑ , που της λείψατε, κι ελπίζει να σας έλειψε κι αυτή!
Ραντεβού την άλλη Τρίτη…

Powered by WPeMatico

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 − 3 =