Λίγες ημέρες πριν από την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 αποκτά ξεχωριστή σημασία η παρέμβαση του Αμερικανού ηθοποιού και διεθνούς σταρ Τζορτζ Κλούνεϊ υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

«Τα Γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στην Ελλάδα και πρέπει να γυρίσουν εκεί» υπογράμμισε ο χολιγουντιανός σταρ κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επικοινωνίας που είχε με την επίσης ηθοποιό Τζάνετ Σούζμαν και πρόεδρο της βρετανικής επιτροπής για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

«Υπάρχουν πράγματι πολλά αντικείμενα ιστορικής αξίας τα οποία πρέπει να επιστραφούν στους αρχικούς ιδιοκτήτες τους. Ωστόσο, κανένα από αυτά δεν είναι τόσο σημαντικό όσο τα Γλυπτά! Πρέπει να επιστραφούν στον αρχικό τους ιδιοκτήτη» σημείωσε ο δις βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός, καλώντας παράλληλα τη Βρετανία να επιτρέψει τη μόνιμη επανένωσή τους στον γενέθλιο τόπο τους, την Ελλάδα, και στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης.

Να σημειωθεί ότι το φως των Γλυπτών ήταν αυτό που «φώτισε» την Αμάλ Αλαμουντίν στα μάτια του Κλούνεϊ κάνοντάς τον να δεθεί μαζί της για πάντα, όπως έχει παραδεχτεί ο ίδιος ο Αμερικανός ηθοποιός σε εκτενή συνέντευξη στη βρετανική εφημερίδα «Observer» επ’ ευκαιρία της νέας ταινίας «The Midnight Sky».

Ο σταρ είχε πει πως η εκστρατεία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα από το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο ήταν η αφορμή για να εκτιμήσει τη σημερινή σύζυγό του Αμάλ, η οποία ως δικηγόρος είχε εμπλακεί στην προσπάθεια επαναπατρισμού τους στη χώρα μας. Τον ίδιο καιρό έβλεπε κρυφά την Αμάλ, που είχε προσληφθεί από την ελληνική κυβέρνηση για να στηρίξει το ελληνικό αίτημα. Οι συζητήσεις τους αυτήν την περίοδο, όπως αυτή για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, έβαλαν το ζευγάρι στον δρόμο για τoν γάμο του, που τελέστηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 στην Ιταλία.

espressonews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here