ΑρχικήΉπειροςΜε 100.000 ευρώ σε σακούλες αγόρασε τις τρεις βίλες στα Ιωάννινα ο...

Με 100.000 ευρώ σε σακούλες αγόρασε τις τρεις βίλες στα Ιωάννινα ο Πατέρας Αντώνιος

Δημοσιεύθηκε:

Περισσότερες από 10 μεγάλες δαπάνες της τελευταίας πενταετίας, που ξεπερνούν τα 2.000.000 ευρώ, έχουν γίνει σε διάφορες δομές της “Κιβωτού του Κόσμου“, σύμφωνα με την έρευνα των στελεχών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, που άρχισε μετά τις καταγγελίες σε βάρος της ΜΚΟ και του ιδρυτή της, πατέρα Αντωνίου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος”, τα αποτελέσματα της έρευνας θα διαβιβαστούν σε λίγες ημέρες στους οικονομικούς εισαγγελείς, προκειμένου να κρίνουν αν στοιχειοθετούνται συγκεκριμένα αδικήματα, για τα οποία μπορεί να ασκηθούν διώξεις, όπως επίσης να δώσουν παραγγελίες για περαιτέρω προανακριτικές ενέργειες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “Ελεύθερου Τύπου”, οι τρεις πετρόκτιστες βίλες στα Ιωάννινα φαίνεται πως αποτελούν εξόφθαλμη περίπτωση ξεπλύματος, υπεξαίρεσης, απιστίας και φοροδιαφυγής. Η αγορά και η ανακατασκευή τους με μετρητά, η κτήση των οποίων δεν δικαιολογείται από καμία πηγή προέλευσης, αποτελεί σοβαρό στοιχείο διάπραξης πολλών αδικημάτων.

100.000 ευρώ… σε σακούλες
Τα τρία σπίτια από πέτρα βρίσκονται σε μία έκταση 10 στρεμμάτων με πλούσια βλάστηση, κήπους και μποστάνια. Αγοράστηκαν από τον πατέρα Αντώνιο το 2015 έναντι 100.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη τους, χρειάστηκαν άλλα 250.000 ευρώ για την ανοικοδόμηση. Όλα αυτά έγιναν την περίοδο των capital controls.

Ο ιδιοκτήτης της έκτασης και των ακινήτων έλαβε τα χρήματα σε μετρητά μέσα σε σακούλες, κάτι που του προκάλεσε μεγάλη εντύπωση. Παρότι, οι αρχικές διαπραγματεύσεις γίνονταν ανάμεσα στον ιδιοκτήτη και την “Κιβωτό του Κόσμου” για την κατασκευή χώρου φιλοξενίας παιδιών, τελικά το συμβόλαιο αγοραπωλησίας υπογράφηκε από τον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο.

Σε αυτά τα ακίνητα, ο πατέρας Αντώνιος περνούσε πολύ χρόνο όταν επισκεπτόταν τα Ιωάννινα μαζί με ένα “πρωτοπαλίκαρο” του. Να σημειωθεί ότι τα τελευταία οκτώ χρόνια, δεν είχε κάνει ούτε μία ανάληψη από τον λογαριασμό μισθοδοσίας του, όπως προέκυψε από την έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος. Στον λογαριασμό εντοπίστηκαν 120.000 ευρώ και είχε μείνει ανέπαφος από το 2014.

Σε άλλους λογαριασμούς με δικαιούχους τον ίδιο και την πρεσβυτέρα, αλλά και της “Κιβωτού του Κόσμου”, έχουν καταγραφεί περίπου 2.500 κινήσεις , ενώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς της ΜΚΟ έχουν προκύψει καταθέσεις ύψους 15 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”

Τελευταία νέα

Οριστικό τέλος στην προοπτική της σιδηροδρομικής γραμμής Ηγουμενίτσα – Γιάννενα – Καλαμπάκα έβαλε ο Πρωθυπουργός

Οριστικό τέλος στην προοπτική της σιδηροδρομικής Εγνατίας με τη γραμμή Ηγουμενίτσα – Γιάννενα –...

Σοκαριστική υπόθεση: 78χρονος βίαζε τη 16χρονη βαφτισιμιά του – Της έδινε ναρκωτικά και αλκοόλ

Μια σοκαριστική υπόθεση βιασμού ανήλικης από τον ίδιο της τον νονό στη Χαλκιδική έρχεται στο φως. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς...

Ακρίβεια: «Δεν θα ξαναδούμε φτηνή βενζίνη και πετρέλαιο στην Ελλάδα», λέει η πρόεδρος βενζινοπωλών

«Φωτιά» παραμένει η ακρίβεια στα καύσιμα με σφραγίδα Μητσοτάκη, τη στιγμή που η τιμή...

Αυτός είναι ο προπονητής Τάε Κβον Ντο που ασέλγουσε σε ανήλικες – Οι πράξεις του ήταν ιδιαίτερα βάναυσες και επώδυνες

Αποτροπιασμό προκαλεί η υπόθεση της σύλληψης του προπονητή Τάε Κβον Ντο, Α. Δ., για κατά...

Περισσότερα

Αρέσει σε %d bloggers: