ΑρχικήΉπειρος13 δήμοι στην Ήπειρο οδηγούνται στον δεύτερο γύρο. 

13 δήμοι στην Ήπειρο οδηγούνται στον δεύτερο γύρο. 

Δημοσιεύθηκε:

Σε πέντε μόνο Δήμους σε όλη την Ήπειρο έπεσε οριστικά η αυλαία των εκλογών εκλέγοντας δημάρχους από την πρώτη Κυριακή.

Στους υπόλοιπους 13 από τους συνολικά 18 η εκλογική μάχη θα κριθεί την ερχόμενη Κυριακή, όπου ισάριθμα δίδυμα υποψηφίων θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους, με… έπαθλο για τον κάθε νικητή τη δημαρχία!

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν φυσικά τα Γιάννενα, που είναι και ο μεγαλύτερος Δήμος σ’ ολόκληρη την Περιφέρεια, όπου οι «ζυμώσεις» έχουν ξεκινήσει ήδη και οι Θωμάς Μπέγκας και Μωυσής Ελισάφ ετοιμάζονται για την τελική αναμέτρηση αναζητώντας ήδη συμμαχίες με άλλες δημοτικές παρατάξεις.

Κρίσιμες είναι οι αναμετρήσεις και στις άλλες δύο μεγάλες πόλεις της Ηπείρου, την Άρτα και την Πρέβεζα, ενώ σε αρκετούς Δήμους ρόλο ρυθμιστή για το τελικό αποτέλεσμα θα παίξουν όσοι υποψήφιοι δήμαρχοι έμειναν εκτός δεύτερου γύρου, συγκεντρώνοντας όμως αξιοσημείωτα ποσοστά ψήφων.

Οι ζυμώσεις για την τελική έκβαση της μάχης στον Δήμο Ιωαννιτών έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς ο σχηματισμός δημοτικής αρχής απαιτεί αυτή τη φορά τη σύμπλευση τουλάχιστον τριών παρατάξεων!

Εκτός από αυτήν του Δήμου Ιωαννιτών, πέντε ακόμα «μονομαχίες» θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή στον Νομό Ιωαννίνων με ισάριθμους νυν Δημάρχους να δίνουν μάχη μέχρις εσχάτων, προκειμένου να πετύχουν ανανέωση της θητείας τους.

Πιο αναλυτικά:

– Στον Δήμο Δωδώνης ο σημερινός Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης, ο οποίος έχασε την απόλυτη πλειοψηφία για λίγα μόνο ψηφοδέλτια, θα αντιμετωπίσει τον προκάτοχό του, πρώην δήμαρχο Δωδώνης Κώστα Κατσανάκη.

Ο κ. Ντακαλέτσης συγκέντρωσε την περασμένη Κυριακή ποσοστό 49,8% και ο κ. Κατσανάκης 45,1%. Όσο για τον τρίτο υποψήφιο, τον Τάσο Τόκα που έλαβε ποσοστό 5%, μιλώντας χθες σχετικά στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων, δεν εκφράστηκε υπέρ κανενός εκ των δύο διεκδικητών της δημαρχίας.

– Στον Δήμο Ζίτσας, ο νυν Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος, ο οποίος έφτασε πολύ κοντά στην αυτοδυναμία με ποσοστό 48,93% θα διεκδικήσει ανανέωση της θητείας του έναντι του Βασίλη Γαρδίκου, ο οποίος έλαβε 39,42%. Η διαφορά των δύο υποψηφίων είναι αρκετά μεγάλη ώστε να δίνει ένα δυναμικό προβάδισμα στον κ. Πλιάκο.

– Στον Δήμο Ζαγορίου ο πρώην δήμαρχος Τύμφης Γιώργος Σουκουβέλος επέστρεψε δυναμικά στο προσκήνιο, λαμβάνοντας ποσοστό 38,60% των ψήφων, έναντι 31,56% του σημερινού Δημάρχου Βασίλη Σπύρου. Ο τρίτος υποψήφιος Λεωνίδας Τσουμάνης, έχοντας πάρει ποσοστό της τάξης του 29,84% αναδεικνύεται σε παράγοντα – κλειδί για το αποτέλεσμα της ερχόμενης Κυριακής.

– Στον Δήμο Κόνιτσας, πρώτος αναδείχθηκε ο σημερινός Δήμαρχος Ανδρέας Παπασπύρου με ποσοστό το 37,02% και στον δεύτερο γύρο θα έχει αντίπαλο τον Νικόλαο Εξάρχου που συγκεντρώνει το 33,21% των ψήφων. Η αναμέτρηση εδώ αναμένεται σκληρή και καθοριστικό ρόλο μπορεί να παίξει κυρίως ο Βασίλης Σπανός ο οποίος ήρθε τρίτος με ποσοστό 23,21%.

– Στον Δήμο Μετσόβου, ο νυν Δήμαρχος Κώστας Τζαφέας πέρασε, όπως ήταν αναμενόμενο, στο δεύτερο γύρο, με ποσοστό ψήφων 35,24% και θα δώσει τη μάχη με τον Σπύρο Βασιλείου, πρ. πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ιωαννίνων, ο οποίος έλαβε ποσοστό 23,37%. Κι εδώ ρόλο μπορούν να παίξουν οι έτεροι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεόφιλος Σούλτης (22,13%) και Απόστολος Μπιτούνης (19,27%).

Όσον αφορά στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου, ιδιαίτερη σημασία έχουν οι μάχες του δεύτερου γύρου στην Άρτα και την Πρέβεζα.

Για τον Δήμο Αρταίων ο νυν Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης (36,79%) θα μονομαχήσει με την Τζένη Ταπραντζή – Κοιλια (19,85%), ενώ σ’ εκείνον της Πρέβεζας η δημαρχία θα κριθεί την Κυριακή μεταξύ του Νίκου Γεωργάκου (22,95%) και του νυν Δημάρχου Χρήστου Μπαΐλη (21,81%).

Κάλπες θα στηθούν ξανά την ερχόμενη Κυριακή στον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων με μονομάχους τον νυν Μαρίνο Γαρνέλη και τον πρώην δήμαρχο Χρήστο Χασιάκο, στον Δήμο Νικολάου Σκουφά ανάμεσα στη Ροζίνα Βαβέτση και τον πρ. βουλευτή Άρτας Κων/νο Παπασιώζο, στον Δήμο Πάργας ανάμεσα στον Νίκο Ζαχαριά και το σημερινό Δήμαρχο Αντώνη Νάστα που τερμάτισε δεύτερος στον πρώτο γύρο, στον Δήμο Ζηρού ανάμεσα στον νυν Δήμαρχο Νικόλαο Καλαντζή και τον Δημήτριο Γιολδάση, με τη μάχη να μοιάζει αμφίρροπη και στον Δήμο Σουλίου ανάμεσα στον Νίκο Κάτσιο και τον Ιωάννη Καραγιάννη.

 

 

 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Τελευταία νέα

Ντίνος Παπαδημητρίου: Έρχεται λύση για τα επαγγελματικά δικαιώματα της Γεωπονικής Σχολής

Πολύ σκόνη σηκώθηκε τις τελευταίες ημέρες και στην Άρτα και μεγάλη φασαρία έγινε για...

Συνελήφθησαν δύο άτομα, που μετέφεραν με αυτοκίνητο 32,5 κιλά ακατέργαστη κάνναβη – Από τις αρχές του έτους έχουν κατασχεθεί 335 κιλά

Στην κατάσχεση ακόμη μίας σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών προχώρησαν σήμερα (28-03-2023) το πρωί σε περιοχή...

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου...

Περισσότερα

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...
Αρέσει σε %d bloggers: