Το πιο χρήσιμο εργαλείο των τελευταίων ετών που έρχεται να καλύψει μεγάλα κενά στις υποδομές και να δώσει αναπτυξιακή ανάσα στους δήμους αποτελεί το πρόγραμμα «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών. Ενδεικτικό της αξίας του είναι ότι σήμερα έχουν εισρεύσει και στους 18 δήμους της Ηπείρου 70,5 εκατομμύρια ευρώ.
Picture

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην Ήπειρο χρηματοδοτούνται έργα ύδρευσης συνολικού προϋπολογισμού 39,7 εκατομμυρίων, αγροτικής οδοποιίας 8,5 εκατομμυρίων, αναβάθμισης παιδικών χαρών 4,2 εκατομμυρίων, αντιπλημμυρικά 2,2 εκατομμυρίων, έργα αποχέτευσης 8,8 εκατομμυρίων, 2,6 εκατομμύρια διατίθενται για τις παιδικές χαρές και 4,2 εκατομμύρια δίνονται για προμήθεια μηχανημάτων έργων.

​Στους τέσσερις δήμους της Άρτας ο Φιλόδημος χρηματοδοτεί συνολικά έργα 14,8 εκατομμυρίων ευρώ με την μερίδα του λέοντος να διατίθεται σε παρεμβάσεις ύδρευσης.

Στο δήμο Αρταίων ο προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται στα 4,04 εκατομμύρια, στο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη στα 4,01 εκατομμύρια, στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων στις 458 χιλιάδες και στο Δήμο Νικολάου Σκουφά στα 4,04 εκατομμύρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ