Οι φοιτητές του 5ου έτους της φοιτητικής εστίας Άρτας οπού διαμένουμε, έπειτα από ενημέρωση της φοιτητικής μέριμνας, καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση ότι κινδυνεύουμε να μείνουμε άμεσα χωρίς δωμάτιο παρόλο που δεν έχουμε συμπληρώσει τον μέγιστο χρόνο διαμονής με πρόσχημα την αξιολόγηση μας και την δικαιολογία ότι δεν επαρκούν δωμάτια για όλα τα παιδιά.

Βρισκόμαστε σε ένα καθοριστικό στάδιο των σπουδών μας, οπού πολλοί από εμάς πραγματοποιούμε την πρακτική μας άσκηση εντός του νομού οπού εδρεύουν οι σχολές όπως και επίσης έχουμε να παρακολουθήσουμε και μαθήματα ενόψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

Είναι αδύνατον να εγκαταλείψουμε τα όνειρα, τους κόπους και τις θυσίες μας επειδή μας λένε ότι δεν χωράμε όλοι στην Φοιτητική εστία. Το πρόβλημα άλλωστε δεν είναι επίκαιρο. Τα προηγούμενα χρόνια και πιο συγκεκριμένα το 2015 έγινε αναφορά στο πρόβλημα ότι δεν επαρκούν δωμάτια για τους φοιτητές και το είχαν θέσει ως κύριο πρόβλημα, οι τότε διαμένοντες. Δεν πρόκειται να πληρώσουμε εμείς την “νύφη”.

Ήδη τα έξοδα για έναν εστιακό φοιτητή ολοένα γίνονται και μεγαλύτερα μέρα με την μέρα. Εκτός της πανδημίας, η οποία έχει τσακίσει εδώ και 1,5 χρόνο οικονομικά και ψυχολογικά τα λαϊκά στρώματα, έχουμε και ένα άλλο πρόβλημα να αντιμετωπίζουμε αυτό της στέγασης.

Καλούμε, λοιπόν, τους αρμόδιους να πάρουν πίσω αυτήν την επαίσχυντη και ντροπιαστική απόφαση. Εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε τέτοια απόφαση- έκτρωμα.

Κανένας από τους διαμένοντες φοιτητές εκτός εστίας.

Υπόσχεση για αναίρεση αυτής της επαίσχυντης απόφασης.

Εκμίσθωση δωματίων για την στέγαση των πιο αδύναμων οικονομικά φοιτητών.

 

Οι οικότροφοι φοιτητές της Φοιτητικής Εστίας Άρτας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ