ΑρχικήΉπειρος15 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Ηπείρου από το Π.Δ.Ε. για αποκατάσταση...

15 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Ηπείρου από το Π.Δ.Ε. για αποκατάσταση καταστροφών

Δημοσιεύθηκε:

Τη διάθεση δεκαπέντε (15) εκατομμυρίων ευρώ στην Περιφέρεια Ηπείρου, ενέκρινε ο Υφυπουργός Οικονομίας και  Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης, μέσω της ένταξης του έργου «Αποκατάσταση ζημιών από τις θεομηνίες που έπληξαν την Περιφέρεια Ηπείρου κατά το διάστημα Δεκέμβριος 2017 – Μάρτιος 2018» στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2018.

Ειδικότερα, πρόκειται για πόρους του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2018 (ΣΑΕΠ-830), τους οποίους η Κυβέρνηση διαθέτει στην  Περιφέρεια Ηπείρου,  προκειμένου να ενισχυθούν οι προσπάθειες αντιμετώπισης των συνεπειών των καταστροφών που προκλήθηκαν  λόγω  εντόνων  καιρικών φαινομένων, κατά το διάστημα Δεκεμβρίου 2017 – Μαρτίου 2018.

Η κατανομή έχει ως εξής : Π.Ε. Ιωαννίνων: 9.465.000 ευρώ, Π.Ε. Άρτας 3.799.800 ευρώ, Π.Ε. Θεσπρωτίας 1.006.800 ευρώ,  Διαπεριφερειακά : 1.032.119 ευρώ.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά η μέριμνα της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και το αμέριστο ενδιαφέρον της  για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών της.

Υπενθυμίζεται τέλος, ότι σ’ αυτό πλαίσιο το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης χρηματοδότησε την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας  με  ένα (1)  εκατομμύριο ευρώ, τον περασμένο Ιούνιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα –πλημμύρες- του Δεκεμβρίου του 2017,  μέσω της ένταξης στο Π.Δ.Ε. 2018 του έργου «Αποκατάσταση ζημιών εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων κατά το διάστημα  30-11-17 έως και 4-12-17  στην Π.Ε. Πρέβεζας».

Τελευταία νέα

Ηπειρος: Βροχή αρνητικών αποφάσεων για εγκατάσταση αιολικών, φωτοβολταικών πάρκων, και υδροηλεκτρικών έργων

Βροχή αρνητικών αποφάσεων σχετικά με την εγκατάσταση αιολικών και φωτοβολταικών πάρκων καθώς και υδροηλεκτρικών...

Ρίψεις εμβολίων ‍δολωμάτων κατά της Λύσσας σε τμήματα των Περιφερειακών Ενοτήτων Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, και Ιωαννίνων

Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος της 'Ανοιξιάτικης ρίψης - διανομής εμβολίων - δολωμάτων...

Δανάη Μπάρκα: «Με κοιτούσαν περίεργα, μας πλησίαζαν απειλητικά…»

Οι ξέγνοιαστες στιγμές της Δανάης Μπάρκα στη Βαρκελώνη διαταράχθηκαν από μία δυσάρεστη περιπέτεια την...

Νίκος Μουτσινάς: Επέστρεψε «σιδερένιος» στο «Καλό μεσημεράκι»

Μετά την περιπέτεια με την υγεία του ο Νίκος Μουτσινάς επέστρεψε στο «Καλό μεσημέρακι»...

Περισσότερα