Δυσοίωνες χαρακτηρίζονται οι προοπτικές για τον Νομό Ιωαννίνων όπου εκτός της σταδιακής ανόδου του αριθμού κρουσμάτων και της διασποράς του κορονοϊού, καταγράφεται και αύξηση των ιχνών στα αστικά λύματα του Δήμου.

Ταυτόχρονα, σημειώνεται και σταδιακή αύξηση του αριθμού των ασθενών που νοσηλεύονται στα δύο νοσοκομεία της πόλης. Εστίες μόλυνσης εντοπίζονται τόσο στην πόλη των Ιωαννίνων όσο και στο Μέτσοβο όπου το τελευταίο διάστημα έχουν διαγνωστεί σχεδόν 60 κρούσματα.

Οι εκκλήσεις για εμβολιασμό που απευθύνουν τόσο ο Περιφερειάρχης Ηπείρου όσο και οι Δήμαρχοι των επιβαρυμένων περιοχών δεν έχουν απήχηση και το ποσοστό των ολοκληρωμένων εμβολιασμών στον Νομό Ιωαννίνων παραμένει κάτω από το 55% του πληθυσμού.

Το ζήτημα αυτό σχολίασε στην ΕΡΤ Ηπείρου ο κ. Καχριμάνης τονίζοντας ότι εάν δεν αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμού και δεν τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα ελλοχεύει ο κίνδυνος νέων περιπετειών με ενδεχόμενες συνέπειες στον τουρισμό, τη στιγμή που καταγράφεται έντονο ενδιαφέρον για επισκέψεις τουριστών την ερχόμενη περίοδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ