Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου αλλά και στον Έβρο όπου οι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς.

Η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με το σοβαρότερο πρόβλημα των τελευταίων ετών το οποίο δημιούργησε εν μία νυχτί ο Ταγίπ Ερντογάν θέλοντας να κάνει επίδειξη δύναμης στη διεθνή κοινότητα.

Στις Καστανιές και σε άλλα περάσματα παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού που συνεχώς ενισχύονται με μετακινήσεις από πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Σε στρατόπεδα του Έβρου μετακινήθηκαν το τελευταίο τριήμερο δεκάδες στρατιώτες από την Ήπειρο ενώ καθημερινά φεύγουν για τα ελληνοτουρκικά σύνορα αστυνομικές δυνάμεις.

Συμφωνα με το epiruspost.gr από την Ήπειρο έφυγαν ήδη και κάνουν υπηρεσία στον Έβρο 170 αστυνομικοί με τα ανάλογα οχήματα και τον εξοπλισμό τους.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι δύο διμοιρίες των ΜΑΤ αλλά και οι δύο ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι με τους συνοδούς τους.

Εντός της ημέρας αναμένεται να αναχωρήσει κι άλλη δύναμη ύστερα από εντολή του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

Εν τω μεταξύ λύνεται το πρόβλημα της διαμονής των αστυνομικών καθώς μετακινήθηκε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το πλοίο Superfast ώστε να χρησιμοποιηθεί ως πλωτό ξενοδοχείο.

Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι αστυνομικοί από την Ήπειρο δεν είχαν καταφέρει να βρουν κατάλυμα στην Αλεξανδρούπολη ή την Ορεστιάδα με αποτέλεσμα να διαμένουν στην Κομοτηνή ή και την Ξάνθη και να χρειάζονται πολύ χρόνο για να φτάσουν στα σημεία υπηρεσίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here