Είκοσι τρία νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή συρροή, ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο ΕΟΔΥ. Στην υπόλοιπη Ήπειρο, δεν δηλώθηκε κανένα νέο κρούσμα.

Ο Νομός Ιωαννίνων, ο οποίος παραμένει στο επίπεδο 3 – αυξημένης επιτήρησης, θα επαναξιολογηθεί από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων το προσεχές Σάββατο, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τα όσα εξήγγειλε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Σάββατο το πρωί και στα Ιωάννινα, απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5.00 το πρωί ενώ η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού, σε κλειστούς αλλά και σε ανοιχτούς χώρους. Εξαιρούνται όσοι εργάζονται τη νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης.

Εξ’ άλλου έκκληση προς τους πολίτες για τήρηση των μέτρων απευθύνει με γραπτή του δήλωση ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης:

«Αυτή η ώρα – αναφέρει – είναι η ώρα της ευθύνης για όλους. Όλοι μαζί πρέπει να υπερβάλλουμε εαυτούς, να ξεχάσουμε για λίγο τις συνήθειες μας, να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας υπηρεσιών και επιχειρήσεων, να δυσκολευτούμε «σήμερα» αποτρέποντας ένα οδυνηρό Lockdown, για να κερδίσουμε το «αύριο».

Ο κορονοϊός έχει αποδειχθεί ότι δεν κάνει διακρίσεις, δεν εξαιρεί κατηγορίες πολιτών, ούτε εθνότητες, ούτε ηλικίες. Είναι λοιπόν η ώρα της μέγιστης ευθύνης. Της ατομικής ευθύνης που πρέπει να επιδείξει ο κάθε πολίτης και ειδικά οι νέοι, τηρώντας αυστηρά τα μέτρα που προτείνουν οι επιστήμονες. Την ίδια και μεγαλύτερη ευθύνη πρέπει να επιδείξουν όσοι τίθενται σε καραντίνα είτε ως φορείς του ιού, είτε ως στενές επαφές φορέων».

Ο Περιφερειάρχης κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ανακοίνωσε, ότι αναστέλλεται η λειτουργία του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων για τρεις ημέρες, προκειμένου να γίνει απολύμανση στους χώρους μετά από κρούσματα Covid-19 μεταξύ εργαζομένων και ότι το προσωπικό του Συνεταιρισμού θα επιστρέψει στην εργασία αφού πρώτα υποβληθεί σε τεστ υπό την εποπτεία του ΕΟΔΥ.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι το τελευταίο διήμερο (Τετάρτη και Πέμπτη) διενεργήθηκαν στο Μέτσοβο από τις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ 463 rapid test, εκ των οποίων προέκυψαν πέντε κρούσματα.

Σε συνέχεια των δειγματοληπτικών ελέγχων από τον ΕΟΔΥ σε απομακρυσμένες ορεινές περιοχές με δυσκολία μετάβασης των κατοίκων τους και κυρίως ηλικιωμένων στις πόλεις καθώς και τουριστικών προορισμών, σχεδιάζονται παρόμοιες δράσεις, στην Κόνιτσα, το Ζαγόρι και τη Δωδώνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here