Εικοσιτετράωρη πανδημοσιουπαλληλική-πανεργατική απεργία κήρυξαν για αύριο Τρίτη η ΑΔΕΔΥ καθώς επίσης Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία.

Με τον συγκεκριμένη κινητοποίηση αντιδρούν στο Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο της κυβέρνησης το οποίο, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ-προωθεί ένα είδος “ανάπτυξης” που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζομένων δεν θα είναι.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ μεταξύ άλλων με το νομοσχέδιο ενισχύονται οι ελαστικές θέσεις εργασίας, ενώ ιδιωτικοποιούνται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί των επενδυτικών σχεδίων.

Η απεργιακή συγκέντρωση του Νομαρχιακού Τμήματος Πρέβεζας της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί της Τρίτης στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας.

Την ίδια στιγμή οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές της ΔΑΣ στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας καταγγέλλουν την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ και της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου για το γεγονός ότι αντί να συμμετέχουν στην συγκεκριμένη κινητοποίηση προκήρυξαν άλλη για τις 2 Οκτωβρίου και καλούν τους εργαζόμενους στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 10π.μ αύριο στο Φόρο.

Κάλεσμα συμμετοχής στην συγκεκριμένη κινητοποίηση εξήγγειλε και ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού των Δήμων Ν.Πρέβεζας, ενώ η Γραμματεία του ΠΑΜΕ αναφέρει στο κάλεσμά της ότι μετά από 10 χρόνια κρίσης και τριών μνημονίων η κυβέρνηση έρχεται να “ξαναχρεώσει” στους εργαζόμενους την ανάπτυξή της.

“Οι εργαζόμενοι θα δώσουν την απάντηση που αρμόζει στα σχέδια κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων, καθώς και στον απεργοσπαστικό σχεδιασμό της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ” τονίζει η ανακοίνωση-κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την συμμετοχή στην αυριανή κινητοποίηση.

Τέλος το δικό της κάλεσμα στην απεργιακή κινητοποίηση και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει αύριο στις 9:30π.μ έξω από το υποκατάστημα της ΔΕΗ, στην Πρέβεζα ενάντια στις αυξήσεις φωτιά της ΔΕΗ απευθύνει σε εργαζόμενους και τις εργαζόμενες η Αγωνιστική Παρέμβαση Ιδιωτικών Υπαλλήλων- Παρεμβάσεις –Συσπειρώσεις- Κινήσεις Πρέβεζας στο δημόσιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ