Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής

 

ΚΑΛΗ χρονιά όταν λέμε, προφανώς εννοούμε και σεβασμό στη νομιμότητα και στη νοημοσύνη των πολιτών, τουλάχιστον σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι την προηγούμενη χρονιά.

Αμ δε! Σιγά μη τηρούσε αυτόν τον κανόνα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ.Αλ. Καχριμάνης! Με το μπήκε το 2023, έτσι για να μη χαλάσει την παράδοση, υπέγραψε 26 απευθείας αναθέσεις των 24.800 ευρώ η κάθε μία.

Μην επικαλεστεί τις «έκτακτες ανάγκες», γιατί τις έκανε να θυμίζουν το κρεβάτι του Προκρούστη, προσαρμόζοντάς τις στα μέτρα που θέλει. Πρόσχημα οι έκτακτες ανάγκες για την εξυπηρέτηση πελατειακών αναγκών και μάλιστα εν όψει των εκλογών, με ανάθεση και «υποέργων» που σημαίνουν κατατμήσεις έργων, μια τακτική που απαγορεύεται!

ΑΥΤΟ το πελατειακό σύστημα, ένα καλά πλεγμένο γαϊτανάκι συμφερόντων επί σειρά ετών, απαιτεί συνεχή τροφοδοσία για τη συντήρησή του και για να είναι χρήσιμο και αποδοτικό. Αυτό κάνει και ο κ.Καχριμάνης, αδιαφορώντας για τις επικρίσεις και του τι λένε οι νόμοι, επί των οποίων ασελγεί ακροβατών.

Μην ξεχνάμε βεβαίως και τον αντιδήμαρχο κ.Γιώργο Αρλέτο που κάνει τα ίδια στο Σύνδεσμο Ύδρευσης Λεκανοπεδίου, ως να πρόκειται κι εκείνου τσιφλίκι ο φορέας πιυ διοικεί. Αλλά κάπως έτσι, ως τσιφλικούχοι ζουν και ενεργούν όλοι οι καθ οιονδήποτε τρόπο εμπλεκόμενοι στα Κοινά, μέχρι που κάποια ημέρα οι …πληβείοι θα φέρουν τα πάνω κάτω – προ το παρόν δια της ψήφου τους. Προς τα εκεί εξωθούν τους δεινοπαθούντες «υπηκόους» …

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ