Στην λεηλασία του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης φαίνεται πως είχε προβεί ένας 34χρονος αρχαιοκάπηλος, ο οποίος έκρυβε έναν πραγματικό θησαυρό από πολύτιμα ευρήματα στο αγρόκτημά του και τα είχε καλύψει με… καλαμιές για να να μην ορατά από αδιάκριτα βλέμματα!

Όμως, το μυστικό του αποκαλύφθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ιωαννίνων που δέχθηκαν πληροφορίες και «όργωσαν» το αγρόκτημα, το οποίο βρίσκεται κοντά στον αρχαιολογικό χώρο.

Έτσι, ανακάλυψαν ένα τμήμα από την στενή πλευρά μαρμάρινης ανάγλυφης σαρκοφάγου με παράσταση γρύπα που δεν σώζεται η κεφαλή του διαστάσεων 90Χ66Χ20 εκατοστών που χρονολογείται στην ρωμαϊκή περίοδο μεταξύ του 2ου και 5ου αιώνα μ.Χ., αλλά και τέσσερα μικρά μαρμάρινα θραύσματα, εκ των οποίων το μεγαλύτερο διαστάσεων 20Χ25 εκατοστών που αποτελεί τμήμα της σαρκοφάγου.

Τέλος, κατέσχεσαν ένα κυκλικό πήλινο υφαντικό βάρος άγνωστης περιόδου.

Σύμφωνα με εκτίμηση αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, που είναι και προϊστάμενος του τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων, τα αντικείμενα που βρέθηκαν είναι ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας.

Ο 34χρονος συνελήφθη κατά την διάρκεια της επιχείρησης και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ