Η Πολιτεία… βολιδοσκοπεί την Ήπειρο για εξεύρεση και νέων χώρων φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Το θέμα απασχόλησε και την τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου, όπου όπως έγινε γνωστό η πίεση που υπάρχει από τις συνεχιζόμενες αφίξεις στα νησιά, θα επηρεάσει σημαντικά και την ενδοχώρα, με την Ήπειρο να μην εξαιρείται από το… κάδρο των περιφερειών που θα υποδεχτούν και νέο κύμα προσφύγων!

Χωρίς ακόμη να έχει ξεκαθαρίσει κάτι, πολλά σενάρια κυκλοφορούν, προκαλώντας διαμαρτυρίες και την ίδια ώρα «πονοκέφαλο» στην Κυβέρνηση, η οποία επιχειρεί να διαχειριστεί το ζήτημα με τις όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις.

Μεταξύ των υποψήφιων χώρων είναι το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Άρτας, για το οποίο, όπως έκανε γνωστό ο Περιφερειάρχης, εξέφρασε τις αντιρρήσεις του προς κυβερνητικούς παράγοντες, ζητώντας να εξαιρεθεί το συγκεκριμένο στρατόπεδο από το σχεδιασμό καθώς βρίσκεται εντός της πόλης.

Σκέψεις υπήρχαν και για ένα κλειστό εργοστάσιο στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων για το οποίο επίσης ο Περιφερειάρχης εξέφρασε αρνητική άποψη, με συγκεκριμένα επιχειρήματα.

Βέβαια, όλα παραμένουν ανοιχτά, με τις τοπικές κοινωνίες να ζητούν από την Κυβέρνηση προσεκτικό σχεδιασμό, καθώς πολύ εύκολα μπορεί να διαταραχθεί ο κοινωνικός ιστός της κάθε περιοχής.

 

 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ