Στην τελική ευθεία εισέρχεται πλέον το έργο της Ενεργειακής Αναβάθμισης Δημοσιών κτιρίων στην Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, τους Διοικητές Νοσοκομείων και τους Αστυνομικούς Διευθυντές οι προγραμματικές συμβάσεις, με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια.

Συγκεκριμένα τα έργα αφορούν τα Νοσοκομεία Χατζηκώστα Ιωαννίνων, Γενικό Νοσοκομείο Αρτας, Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου και Αστυνομικό Μέγαρο Δ/νσης Αστυνομίας Άρτας. Η υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων έγινε από τους Διοικητές των Νοσοκομείων (ανάμεσά τους και του κ Δημήτρη Σκανδάλη ) καθώς και των Αστυνομικών Αρχών.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 17.951.480,00€ ενώ αντικείμενο του αποτελεί η παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης των δημόσιων κτηρίων της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η περίοδος εργασιών ανέρχεται στους 12 μήνες ενώ το σύνολο υπηρεσιών ορίζεται σε χρονικό ορίζοντα 20 ετών.

Τα αναμενόμενα οφέλη των παρεμβάσεων στα κτίρια αφορούν μεταξύ άλλων τον περιορισμό της καταναλισκόμενης ενέργειας που απαιτείται για την θέρμανση , ψύξη και αερισμό αυτών, στην αποφυγή της ανάπτυξης ανεπιθύμητων μικροοργανισμών σε περιοχές ανεπαρκούς θερμομόνωσης λόγω υγροποίησης του εσωτερικού αέρα,στη βελτίωση της ενεργειακής κατηγορίας των κτιρίων και μείωση των εκπεμπόμενων αερίων του θερμοκηπίου και βέβαια στη μείωση του λειτουργικού τους κόστους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ