Δύο ασθενείς έχουν διασωληνωθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και έξι πλέον νοσηλεύονται στη Μονάδα Λοιμωδών.
Ο αριθμός είναι από τους μεγαλύτερους που καταγράφονται από την έναρξη της πανδημίας και μέχρι σήμερα στην περιοχή και συνδέεται απόλυτα με την συνεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών.

Ο Καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χαράλαμπος Μηλιώνης, ο οποίος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Ήπειρος TV1 έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου υπογραμμίζοντας ότι το νοσοκομείο έχει φτάσει ήδη στο 50% των δυνατοτήτων που έχει για νοσηλεία ασθενών με Covid-19.

«Είμαστε συνεχώς σε επαγρύπνηση, είμαστε σε αυξημένο συναγερμό», ανέφερε χαρακτηριστικά απευθύνοντας έκκληση σε όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα.

Όπως τόνισε ο κ. Μηλιώνης για τους υγειονομικούς και τους γιατρούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης έχει μεγάλη σημασία οι διαστάσεις της πανδημίας να μην ξεπεράσουν τις αντοχές του δημόσιου συστήματος υγείας. Αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε θα έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα.

«Ανησυχούμε ήδη» τόνισε με νόημα συμπληρώνοντας ότι θα έχει πολλαπλές συνέπειες αν η περιοχή οδηγηθεί στη λήψη περιοριστικών μέτρων.

«Βλέπουμε εστίες υπερμετάδοσης όπως είναι οι δομές και οι κοινωνικές εκδηλώσεις», υπογράμμισε ο κ. Μηλιώνης σημειώνοντας ότι μπορεί να έχει γίνει προετοιμασία στα νοσοκομεία αλλά οι δυνατότητές τους δεν είναι απεριόριστες.

Απευθυνόμενος στους πολίτες τόνισε την ανάγκη χρήσης μάσκας, τήρησης αποστάσεων και πλυσίματος των χεριών απευθύνοντας έκκληση για τήρησής τους ώστε να σπάσει η αλυσίδα της μετάδοσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ