Πεντακόσια (!) χρόνια φυλακή επέβαλε συνολικά το κακουργιοδικείο Ιωαννίνων σε διακινητές παράνομων μεταναστών.

Πρόκειται για πολυμελή σπείρα, που δρούσε στο ακριτικό Πωγώνι και η υπόθεση ολοκληρώθηκε  στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων, που “μοίρασε” βαρύτατες ποινές στα συλληφθέντα μέλη της σπείρας, ενώ υπάρχουν και άλλα που ακόμη διαφεύγουν της σύλληψης. Η δράση των 11 δραστών, που ήταν Αλβανοί (7), αλλά και Έλληνες (4) είχε μεγάλη διάρκεια.

Στον Αλβανό αρχηγό της συμμορίας, ο οποίος ζούσε πολυτελή ζωή, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 163 χρόνια και χρηματικό πρόστιμο 324.000 ευρώ.  Σε αλλοδαπό οδηγό, επιβλήθηκε κάθειρξη 125 έτη και χρηματικό πρόστιμο 315.000 ευρώ.

Σε αλλοδαπό συνεργάτη της ομάδας κάθειρξη 67 ετών και πρόστιμο 170.000 ευρώ. Σε αλλοδαπή συνεργάτη της ομάδας επιβλήθηκε κάθειρξη 12 ετών και πρόστιμο 22.000 ευρώ.

Οι Έλληνες καταδικάστηκαν ο ένας   σε κάθειρξη 91 χρόνων και σε πρόστιμο 230.000 ευρώ. Ο άλλος σε 16 χρόνια και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο, ο τρίτος σε 11 χρόνια και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ  και ο τέτρατος σε εννιά χρόνια κάθειρξη και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο.

Η απόφαση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μόνο για έναν καταδικασθέντα. Οι υπόλοιποι θα οδηγηθούν στις φυλακές. Κάποιοι από αυτούς, καθώς απουσίαζαν κατά την έκδοση της απόφασηςωκαι υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν διαφύγει στο εξωτερικό.

Η υπόθεση, ωστόσο, παραμένει ανοικτή, καθώς είναι ασύλληπτα τα άλλα μέλη της σπείρας, των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία τους.

Το «κουβάρι» για την εξιχνίαση της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται, όταν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ιωαννίνων συγκέντρωσαν πληροφορίες και στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος και έκαναν συλλήψεις το Νοέμβριο του 2017.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here