Την εκτίμηση για υψηλό αριθμό κρουσμάτων για μία ακόμη μέρα στην περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων επιβεβαίωσαν οι ανακοινώσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Στην Π.Ε. Ιωαννίνων επιβεβαιώθηκαν 41 νέες μολύνσεις, 22 εκ των οποίων είχαν εντοπιστεί κατά τα rapid tests της Δευτέρας, που ήταν σημαντικά αυξημένα, λόγω της προσέλευσης πολλών μαθητών με θετικά self test, αλλά και εργαζόμενων που δεν είχαν μπορέσει να προμηθευτούν τεστ αυτοδιάγνωσης στα φαρμακεία.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, στη δράση δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου στην κεντρική πλατεία διενεργήθηκαν 710 rapid test και βρέθηκαν 13 θετικά δείγματα (1.83%) που αφορούν επτά άνδρες και έξι γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 23 έτη, ενώ στη δράση στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα διενεργήθηκαν 200 rapid test και βρέθηκαν τέσσερα θετικά (2%) που αφορούν τρεις άνδρες και μία γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 20.5 έτη.

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στην Ήπειρο ανέρχεται σε 60, καθώς επιβεβαιώθηκαν 13 νέα κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, τέσσερα στην Π.Ε. Πρέβεζας και δύο στην Π.Ε. Άρτας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here