Σε πολύ καλό επίπεδο δείχνει να κινούνται οι επιδόσεις των μαθητών της Πρέβεζας σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας αφού το “εισιτήριο” για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας πήραν 399 υποψήφιοι από τα λύκεια του νομού.

Το πρωί της Τρίτης το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις βάσεις εισαγωγής για τα τμήματα των πανεπιστημίων και ΤΕΙ βάζοντας τέλος στην αγωνία των υποψηφίων που συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές.

Διαφορετικό και φέτος το κλίμα στα Λύκεια αφού δεν αναρτήθηκαν τα ονόματα των επιτυχόντων παρά μόνο οι κωδικοί τους και η σχολή στην οποία πέρασαν.

Στο 80% κυμάνθηκε το ποσοστό επιτυχίας των υποψηφίων των ΓΕΛ της Πρέεβζας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2019 και στο 47,6% ανήλθε το αντίστοιχο ποσοστό επιτυχίας των υποψηφίων των ΕΠΑΛ.

Αναλυτικότερα, ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων φέτος ανήλθε σε 532 εκ των οποίων 450 με τις διαδικασίες των ΓΕΛ και 82 με τις διαδικασίες των ΕΠΑΛ.

Συνολικά, εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στην ΑΣΤΕ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος 399 υποψήφιοι.

Βήμα Πρέβεζας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here