Στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Ήπειρο και στα Τζουμέρκα, ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τελειωμένο το Γεφύρι της Πλάκας, αποδίδοντας, προς τιμήν του, τα εύσημα και στην προηγούμενη κυβέρνηση για το έργο, ενώ άκουσε σε σύσκεψη στα Πράμαντα και τα αιτήματα τοπικών φορέων. Ανακοινώσεις όμως για μεγάλα έργα στην Ήπειρο δεν έκανε.

Ο πρωθυπουργός δικαιούται να επιλέγει το επικοινωνιακό του προφίλ στις περιοδείες του, το θέμα όμως είναι ότι έναν χρόνο τώρα κανένα υπουργείο δεν έχει καμία ανακοίνωση για τα μεγάλα έργα που χρειάζεται η Ήπειρος.

Η επέκταση της Ιόνιας Οδού προς την Κακαβιά και η συμπλήρωση του οδικού δικτύου (π.χ. ο Δυτικός άξονας στα παράλια), το φυσικό αέριο, η προστασία της λίμνης των Ιωαννίνων και το προεδρικό διάταγμα, η σιδηροδρομική σύνδεση είναι μερικά μόνο από τα πάγια θέματα της περιοχής που συζητούνται, ανακοινώνονται ίσως κάποιες επιμέρους προτάσεις, αλλά οριστικές, ολικές λύσεις και δεσμεύσεις δεν υπάρχουν.

Μπορούμε φυσικά να δεχθούμε ότι το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να προχωρήσει σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της Ηπείρου.

Έχει άλλωστε την τύχη να βρίσκεται στην περίοδο του σχεδιασμού του νέου ΕΣΠΑ, αλλά και των δράσεων του Ταμείου Ανάπτυξης. Θα περιμένει προφανώς η Ηπειρος να δει αυτά τα σχέδια. Άλλωστε έχει μάθει να περιμένει διαχρονικά για μεγάλα χρονικά διαστήματα μέχρι την υλοποίηση κάποιου μεγάλου έργου υποδομής.

Για να μην είμαστε όμως και άδικοι για τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης της Ν.Δ., υπάρχει ήδη ένα δείγμα γραφής, η ανακοίνωση για την ιδιωτικοποίηση του Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Ένα έργο στο οποίο έχουν επενδυθεί πολύ μεγάλοι πόροι από την Ε.Ε. και τα κρατικά ταμεία, θα περάσει απλώς σε μια ιδιωτική εταιρεία. Ας ελπίσουμε να μην είναι αυτού του τύπου και τα άλλα κυβερνητικά σχέδια για την Ήπειρο.

 

 

efsyn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here