Άφαντα παραμένουν τα τρία σκυλιά που υπάλληλος του Δήμου Ηγουμενίτσας μάζεψε από το Λαδοχώρι Θεσπρωτίας τα οποία αν και ειπώθηκε ότι εγκαταλείφθηκαν στο παλαιό Γκραιοχώρι εντούτοις οι φιλόζωοι που τα αναζήτησαν δεν τα βρήκαν εκεί.
Μάλιστα το σωματείο «Φιλοζωική Δράση εθελοντών Ν. Θεσπρωτίας» στην ανακοίνωση του σήμερα για το θέμα επισημαίνει ότι ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος δήλωσε στους εκπροσώπους του φιλοζωικού φορέα από τη μια άγνοια για το συμβάν αλλά ταυτόχρονα είπε να πάρουν τα σκυλιά σπίτια τους!
Φυσικά όλες αυτές οι ενέργειες της δημοτικής αρχής είναι παράνομες, διώκονται ποινικά, όπως διώκεται ποινικά και η εγκατάλειψη των ζώων όπως φυσικά η εξαφάνιση ή εξόντωση τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του σωματείου

«Κατόπιν επισκέψεως μας στο δημαρχείο προκειμένου να μάθουμε την τύχη των σκυλιών που περισυλλέγησαν χωρίς καμία ενημέρωση του σωματείου μας, ήρθαμε αντιμέτωποι με μία πρωτοφανή επιθετικότητα εκ μέρους τους.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος αφότου δήλωσε πως δεν γνώριζε τίποτα επειδή βρισκόταν σε άδεια, μας παρότρυνε να πάρουμε τα σκυλιά σπίτια μας αφού μας αρέσουν τόσο πολύ (ποια σκυλιά άραγε, αφού στο σημείο απόθεσης τους δεν υπάρχει ούτε ίχνος τους) ο δε εκπρόσωπος του δήμου αρνήθηκε να μας δώσει το τηλέφωνο του ατόμου που ήταν υπεύθυνος για την περισυλλογή, σε όλο το χρονικό διάστημα παραμονής μας στο δημαρχείο, έσπευσε ωστόσο να μας το δώσει αφού είχαμε απομακρυνθεί αρκετά, ώστε να τον ενημερώσει για τα πεπραγμένα.

Φυσικά, δεν καταφέραμε ποτέ να μιλήσουμε με το άτομο αυτό αλλά κατόπιν υπόδειξης ενός μέρους στο Παλαιό Γκραικοχώρι από το δημαρχείο, ως σημείο απόθεσης των σκυλιών, μεταβήκαμε στην περιοχή όπου όλως τυχαίως δεν βρήκαμε κανένα σκυλί.

Τέτοιες καταστάσεις μας λυπούν βαθιά ιδίως όταν έχουμε βάσιμες υποψίες πως τα σκυλιά δεν βρίσκονται πλέον στην ζωή.

Ας έχουν υπόψιν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι πως μεταξύ άλλων, τέτοιες συμπεριφορές καθορίζουν την θητεία τους.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ