Σοβαρή είναι η κατάστασητης υγείας των δύο εκ των τριών ατόμων που επιβεβαιωμένα έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό και νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Αντίθετα η κατάσταση της ιατρού είναι καλύτερη καθώς  βρίσκεται στο σπίτι της.

Χθες η Περιφέρεια ενέκρινε νέα έκτακτη επιχορήγηση ύψους 33.000 ευρώ για ενίσχυση του ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού και για προμήθεια υλικών στο νοσοκομείο Πρέβεζας, με τον Περιφερειάρχη να κάνει και έναν σύντομο απολογισμό των υποστηρικτών δράσεων που έγιναν από την Περιφέρεια προς Νοσοκομεία- Κέντρα Υγείας.

Αυτές συνοψίζονται σε διάθεση συνολικών πιστώσεων ύψους 487.000 ευρώ, στην προμήθεια τεσσάρων κοντέινερ (ήδη τα δύο χρησιμοποιούνται από χθες για τις ανάγκες της αιμοδοσίας), τη διαμόρφωση χώρου υποδοχής στο Κ.Υ. Φιλιππιάδος. κ.α. Μέχρι και χθες είχε αναλάβει και τη μεταφορά δειγμάτων προς Αθήνα- Θεσσαλονίκη, πραγματοποιώντας 23 αποστολές.

Τη θετική συνεισφορά της Περιφέρειας Ηπείρου στα νοσοκομεία, αναγνωρίζει σε χθεσινή της ανακοίνωση η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου, η οποία αναφέρεται σε συγκεκριμένα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την προστασία του προσωπικού.

Η Ένωση ζητά από το Υπουργείο, την 6η ΥΠΕ και τις Διοικήσεις των νοσοκομείων να φροντίσουν ώστε να υπάρχουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στις δημόσιες δομές υγείας και να γίνουν άμεσα προσλήψεις απαραίτητου προσωπικού.

Ειδικά για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ζητά να γίνει άμεση ολοκλήρωση της μιας πτέρυγας της Παιδιατρικής Κλινικής με εξοπλισμό για τη νοσηλεία ασθενών, να γίνει ορθολογική κατανομή των υλικών, να γίνει άμεση έναρξη της λειτουργίας ελέγχου των πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού, να διπλασιαστεί το προσωπικό που διαχειρίζεται τα ύποπτα περιστατικά.

Επίσης προτείνει όπως το Νοσοκομείο αναλάβει επιτελικό έλεγχο για την ενημέρωση των πολιτών και την προστασία των εργαζομένων.

Για το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» αναφέρει ότι υπάρχει ανεπάρκεια υλικών προστασίας και απαιτείται να ενισχυθεί με προσωπικό και κυρίως η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Αναφέρεται επίσης στην καραντίνα που έχουν μπει εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Άρτας και στο ΕΚΑΒ από τη διαχείριση του περιστατικού με τον ηλικιωμένο ασθενή και στην έλλειψη μασκών (χθες ανακοινώθηκε η διάθεση στο νοσοκομείο 1.500 από την Π.Ε. Άρτας).

Για το Νοσοκομείο Πρέβεζας η ΕΙΝΗ επισημαίνει προβλήματα στους χώρους του, έλλειψη υλικών, μειωμένο προσωπικό, προσθέτοντας ωστόσο ότι η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί ως ένα βαθμό μετά την επίταξη νοσηλευτριών από κέντρα υγείας.

Προβλήματα επάρκειας υλικού αντιμετωπίζει και το Νοσοκομείο Φιλιατών. «Το προσωπικό των δημόσιων δομών υγείας θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων παρά τα πλήγματα που έχει δεχθεί διαχρονικά», υπογραμμίζει η ΕΙΝΗ η οποία διαβεβαιώνει πώς με τα λιγοστά μέσα που έχει στη διάθεσή του θα περιθάλψει όσους θα προσβληθούν από κορωνοϊό και θα χρειαστούν νοσηλεία.

 

 

 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here