ΑρχικήΉπειροςΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ιδιωτικών υπαλλήλων-ανέργων Πρέβεζας καταδικάζει τις απολύσεις στην ΕΦΑ...

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ιδιωτικών υπαλλήλων-ανέργων Πρέβεζας καταδικάζει τις απολύσεις στην ΕΦΑ Πρέβεζας

Δημοσιεύθηκε:

 

Η “Αγωνιστική Παρέμβαση Ιδιωτικών υπαλλήλων – ανέργων Πρέβεζας”  καταδικάζει την απόλυση του 50% του εργατοτεχνικού προσωπικού από το έργο αποκατάστασης του ρωμαϊκού θεάτρου Νικόπολης και των δύο εργατοτεχνιτών από το έργο αναστήλωσης της Κασσώπης, τα οποία εκτελούνται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 με αυτεπιστασία από την ΕΦΑ Πρέβεζας.

Ο αναπληρωτής Προϊστάμενος της ΕΦΑ Πρέβεζας επιλέγει, παρά τις πολύμορφες παρεμβάσεις του Σωματείου Εργαζομένων Άρτας, του Εργατικού Κέντρου, του Πανελλήνιου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού ΥΠΠΟ και άλλων φορέων, να μην ανανεώσει τις συμβάσεις μεγάλου μέρους του εργατοτεχνικού προσωπικού, παρότι υπάρχουν διαθέσιμες πιστώσεις και ενώ γνωρίζει ότι οι εργαζόμενοι αυτοί δεν μπορούν καν να μπουν στο ταμείο ανεργίας.

Το επιχείρημα που χρησιμοποιεί ο αναπληρωτής προϊστάμενος της ΕΦΑ Πρέβεζας είναι η αδυναμία συνέχισης των ανασκαφικών εργασιών το χειμώνα, ζητήματα ασφάλειας εργοταξίου, οι περιορισμένοι πόροι.

Ωστόσο τα επιχειρήματα αυτά είναι αναχρονιστικά και αποδεικνύουν την απροθυμία της διοίκησης να βρει μια λύση για την συνέχιση των υπαίθριων και λοιπών εργασιών κατά τη διάρκεια του χειμώνα όπως συμβαίνει σε πάρα πολλά έργα που εκτελούν με αυτεπιστασία οι υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ.

Η πρακτική της απόλυσης των εργατοτεχνιτών τους χειμερινούς μήνες είναι απόλυτα αναχρονιστική και αντεργατική. Οι εργατοτεχνίτες είναι εξειδικευμένοι εργαζόμενοι με ίσα δικαιώματα με το υπόλοιπο προσωπικό των έργων.

Δεν επιτρέπεται να επιβαρύνονται ατομικά, εργασιακά και μισθολογικά από τις μεταβολές των καιρικών συνθηκών, τη στιγμή που υπάρχει μια σειρά από εργασίες που μπορούν να εκτελέσουν σε εσωτερικό χώρο αλλά και στο εργοτάξιο με τη λήψη απλών και κατοχυρωμένων σε πολλά έργα πρακτικών, όπως η τοποθέτηση στεγάστρων προστασίας από τη βροχή, η μέριμνα για την αποστράγγιση υδάτων κλπ.

Με δεδομένη μάλιστα την υψηλή ανεργία του εξειδικευμένου προσωπικού, λόγω της λήξης των ανασκαφών στους μεγάλους οδικούς άξονες της περιοχής, η όποια απόλυση αυξάνει τον κίνδυνο οι εργαζόμενοι αυτοί να μην μπορέσουν να βρουν ξανά δουλειά αφού δεν θα έχουν πλέον τη μοριοδότηση της ανεργίας.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους συμβασιούχους εργατοτεχνίτες στην ΕΦΑ Πρέβεζας και ζητάμε το άμεσο πάγωμα και την ανάκληση της απόλυσής τους.

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ιδιωτικών υπαλλήλων –ανέργων Πρέβεζας

Τελευταία νέα

Why You Should Consider a Whole-Home Water Purification System

Clean water is essential for the well-being of your family and your house. Unfortunately,...

Πυρκαγιά ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας

Πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας που...

Χωρίς προβλήματα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους μαθητές των ΕΠΑΛ στην Ήπειρο

Με αποχή που έφτασε στο 20,67% ξεκίνησαν – χωρίς προβλήματα – οι πανελλαδικές εξετάσεις...

Επιχείρηση μεταφοράς Γερμανού τουρίστα που τραυματίστηκε στο πόδι στο Ζαγόρι

Γερμανός τουρίστας τραυματίστηκε στο πόδι στο Βραδέτο Ζαγορίου σε περιπατητική διαδρομή στην περιοχή και...

Περισσότερα