Την ώρα που η Πολιτεία… βολιδοσκοπεί την Ήπειρο για εξεύρεση και νέων χώρων φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών -αν και ήδη στην περιοχή μας έχει εγκατασταθεί μεγάλος αριθμός σε σύγκριση με άλλες περιφέρειες- προβληματισμό προκαλούν σε αρχές, φορείς και τοπική κοινωνία τα κρούσματα συμπλοκών που συχνά καταγράφονται στο Κέντρο του Κατσικά, στο οποίο διαμένουν περίπου 1.200 άτομα!

Τα δυο τελευταία επεισόδια καταγράφηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, όταν από άγνωστη αιτία συνεπλάκησαν μεταξύ τους άτομα Αφγανικής καταγωγής, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ενός, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Λίγο αργότερα ένα ακόμη περιστατικό σημειώθηκε εντός του καταυλισμού με τραυματισμούς, ενώ στη δομή έσπευσε ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας, η οποία ερευνά και τις δυο υποθέσεις.

Γενικά η κατάσταση εύκολα μπορεί να ξεφύγει από κάθε έλεγχο, ειδικά στα Κέντρα, όπου φιλοξενείται μεγάλος αριθμός προσφύγων, όπως στον Κατσικά, γι’ αυτό και οι τοπικοί φορείς με κάθε ευκαιρία επισημαίνουν προς την Πολιτεία ότι η περιοχή δεν αντέχει άλλες αφίξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ