Σε ενημέρωση των μελών της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου για την μεγάλη κατολίσθηση στην Τοπική Κοινότητας Κρυοπηγής προχώρησε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρο Καχριμάνης.

Σύμφωνα με τον κ.Καχριμάνη, για το σύνολο της Π.Ε. Πρέβεζας εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ η απόφαση κήρυξής της σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας των έντονων και ακραίων καιρικών φαινομένων του περασμένου χειμώνα, ενώ ειδικότερα για την Κρυοπηγή έχει ζητηθεί επιπλέον νέα κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Παράλληλα ενεργοποιήθηκε και Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του ΙΓΜΕ και της Περιφέρειας προκειμένου να προχωρήσει άμεσα τεχνογεωλογική αναγνώριση με σκοπό την εξέταση κατολισθητικών φαινομένων και των επιπτώσεων τους, καθώς και την εκτίμηση της επικινδυνότητας για τις επηρεαζόμενες κατασκευές (κατοικίες, οδικό δίκτυο και συνοδά έργα).

Στις δηλώσεις του στην Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου χαρακτήρισε τα κατολισθητικά φαινόμενα στην Κρυοπηγή ως πρωτοφανή δηλώνοντας την ετοιμότητα που επέδειξε από την πρώτη στιγμή η Περιφερειακή Ενότητα αποστέλλοντας στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για κήρυξη της ΤΚ Κρυοπηγής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και προχωρώντας σε άμεση ενεργοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΙΓΜΕ και Περιφέρειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ