Ανησυχία για το μέλλον του ελληνικού σχολείου εκπέμπουν τα στοιχεία της μελέτης που εκπόνησε το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών και αφορά την εξέλιξη των δεδομένων του μαθητικού δυναμικού από το 2008 μέχρι και το 2035.

Εφόσον δεν ανατραπούν τα σημερινά δεδομένα το 2035 το μέγεθος των σχολείων θα είναι μικρότερο κατά 28,5 μαθητές (ανά σχολείο) σε σχέση με το έτος 2014.

Το “καμπανάκι” χτυπά ακόμη πιο δυνατά για την Ήπειρο η οποία βρίσκεται σε μια από τις τελευταίες θέσεις αναφορικά με τον αριθμό των μαθητών στα νηπιαγωγεία ,στα δημοτικά και στα γυμνάσια.

Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Ηπείρου έχει μόλις 17,6 μαθητές ανά νηπιαγωγείο και βρίσκεται μαζί με την Θεσσαλία (με 20,3 μαθητές) στις τελευταίες θέσεις των ανά την Ελλάδα Περιφερειών.

Το ίδιο απογοητευτική είναι η εικόνα και για τα Δημοτικά Σχολεία όπου η Ήπειρος
συγκεντρώνει τους λιγότερους μαθητές (72,6) ανά σχολείο καθώς και για γυμνάσια όπου η Περιφερειά μας βρίσκεται πάλι στην τελευταία θέση με 111, 2 μαθητές ανά σχολείο.

Ελαφρώς καλύτερη είναι η εικόνα στα Λύκεια, όπου ο μέσος όρος των μαθητών ανέρχεται στους 148,6 ανά σχολείο ωστόσο η φθίνουσα πορεία των παιδιών σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια είναι σίγουρο ότι θα επηρεάσει αρνητικά και στην συγκεκριμένη βαθμίδα εκπαίδευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here