ΑρχικήΉπειροςΑλέξανδρος Καχριμάνης: Κρίσιμη χρονιά για την Ελλάδα και την Ήπειρο το 2020

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Κρίσιμη χρονιά για την Ελλάδα και την Ήπειρο το 2020

Δημοσιεύθηκε:

Κρίσιμη χρονιά για την Ελλάδα και την Ήπειρο χαρακτήρισε το 2020 ο Αλέξανδρος Καχριμάνης με αφορμή τις εξελίξεις στο γεωπολιτικό και το οικονομικό πεδίο.

Ο Περιφερειάρχης μιλώντας στην ΕΡΤ Ιωαννίνων τόνισε την ανάγκη παραγωγικής ανασυγκρότησης και αναδιοργάνωσης της οικονομίας ώστε η βελτίωση των δεικτών να φτάνει στον πολίτη και άσκησε έντονη κριτική σχετικά με την καθυστέρηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και το πάγωμα ή την υποβάθμιση κρίσιμων οδικών έργων της περιοχής.

Χαρακτήρισε απαράδεκτη την υποβάθμιση του αυτοκινητόδρομου Γιάννενα – Κακκαβιά σε εθνικό δρόμο και επισήμανε τη στασιμότητα σχετικά με τη σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό.

Για το 2020 στόχος της Περιφέρειας είναι η ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής αλλά και η εμβάθυνση του τουριστικού κλάδου με τη σύνδεση του με τον πολιτισμό και το διατροφικό τομέα ώστε και η περίοδος να επιμηκυνθεί και εισόδημα να διαχυθεί σε μεγαλύτερο φάσμα της τοπικής οικονομίας.

Τέλος ο κ. Καχριμάνης εξέφρασε τη δυσφορία του σε ότι αφορά τη διαχείριση του μεταναστευτικού από παράγοντες της Άρτας τονίζοντας ότι μέχρι τώρα υπάρχει μόνο άρνηση χωρίς πρόταση.

Τελευταία νέα

Αποκλειστικό: Βίντεο ντοκουμέντο από το φονικό στην καφετέρια της Νέας Ιωνίας

Καθηλώνει το βίντεο – ντοκουμέντο που δειχνει καρέ – καρέ τη δολοφονική επίθεση που...

Δεκαεπτά οι περιοχές Natura στην Ήπειρο

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το θεσμικό κείμενο για τις περιοχές που περιλαμβάνονται στο...

Ευγενία Σαμαρά: Νέο πρόσωπο στη ζωή της μετά τον χωρισμό με τον Γιάννη Ποιμενίδη;

Τίτλοι τέλους έπεσαν στη σχέση της Ευγενίας Σαμαρά με τον Γιάννη Ποιμενίδη, με τους...

Περισσότερα

Αρέσει σε %d bloggers: