Κρίσιμη χρονιά για την Ελλάδα και την Ήπειρο χαρακτήρισε το 2020 ο Αλέξανδρος Καχριμάνης με αφορμή τις εξελίξεις στο γεωπολιτικό και το οικονομικό πεδίο.

Ο Περιφερειάρχης μιλώντας στην ΕΡΤ Ιωαννίνων τόνισε την ανάγκη παραγωγικής ανασυγκρότησης και αναδιοργάνωσης της οικονομίας ώστε η βελτίωση των δεικτών να φτάνει στον πολίτη και άσκησε έντονη κριτική σχετικά με την καθυστέρηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και το πάγωμα ή την υποβάθμιση κρίσιμων οδικών έργων της περιοχής.

Χαρακτήρισε απαράδεκτη την υποβάθμιση του αυτοκινητόδρομου Γιάννενα – Κακκαβιά σε εθνικό δρόμο και επισήμανε τη στασιμότητα σχετικά με τη σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό.

Για το 2020 στόχος της Περιφέρειας είναι η ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής αλλά και η εμβάθυνση του τουριστικού κλάδου με τη σύνδεση του με τον πολιτισμό και το διατροφικό τομέα ώστε και η περίοδος να επιμηκυνθεί και εισόδημα να διαχυθεί σε μεγαλύτερο φάσμα της τοπικής οικονομίας.

Τέλος ο κ. Καχριμάνης εξέφρασε τη δυσφορία του σε ότι αφορά τη διαχείριση του μεταναστευτικού από παράγοντες της Άρτας τονίζοντας ότι μέχρι τώρα υπάρχει μόνο άρνηση χωρίς πρόταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here